Kodumaised taimed, millel on tugev noorendav mõju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kõik taimed, millega toidame oma keha või hinge, annavad uut eluenergiat ning parandavad, noorendavad ja tasakaalustavad meie füüsist, mõtlemist, tundeid ja hingemaailma.

Põldosi

Põldosi on ränirikas taim. Ränil on võime ühineda C-vitamiiniga, see aga tugevdab immuunsust ja annab organismile iseparanemise võime. Räni on vajalik aine valkude kollageeni ja elastiini struktuuri arenguks, ta mängib olulist osa naha, juuste ja küünte terves väljanägemises.

Põldosi on ürgne taim, mis on püsima jäänud tänapäevani. Kes on rohinud peenart, teab, et põldosi ajab oma juured kuni kahe meetri sügavusele maapinda ja sealt seda välja tõmmata on lootusetu ettevõtmine. Kui pinnasesse jääb kas või pisike osa juurest, kasvab üsna pea asemele uus taim. Põldosja kasutades annad ka oma kehale võimaluse uueneda ja nooreneda. Tee põldosjast vanne, näoauru, loputusvett.

Kui plaanis on ette võtta organismi puhastav dieet, joo põldosjateed. Võta 1 tl põldosjaürti klaasi kuuma vee kohta ja lase tõmmata 10 minutit. See aitab organismil taastuda ja uueks kasvada.

Tatar

Tatar on nii suurepärane kosmeetikum kui ka elustav toit: rakud rõõmustavad ja tervis paraneb. Tatar annab palju eluks vajalikke aineid, et toita organismi tervislikult, suurendada tema vastupanu- ja eneseloomisvõimet. Tatar puhastab, aga ka täidab organismi uue puhta eluenergiaga.

Tatar suurendab lihaste jõudu, see on vägilaste toit. Ta sümboliseerib jõudu ja väge ning annab jaksu eluraskustes vastu pidada. Tatar on sümboolselt seotud ka jõukusega ja seda kasutati vaesuse peletamiseks. Kui hoiad köögis tatrateri, ei kao sealt jõukus.

Tänu kergelt lahustuvatele valkudele (albumiinid, globuliinid) omastab organism tatart kuni 80% ulatuses. Tatar sisaldab B-grupi vitamiine, E-, C-, K-, A- ja P-vitamiini, 18 aminohapet, sealhulgas ka asendamatuid aminohappeid, boori, floori, fosforit, räni, kroomi, magneesiumi, mangaani, kaltsiumi, koobaltit, kaaliumi, joodi, rauda, orgaanilisi happeid jm.

Kui sul on võimalik saada eestimaist tatrakruupi, siis idanda seda. Neid idusid süües märkad, kuidas paraneb jume, kaovad üleliigsed kortsud, keha täitub värske jõuga ja mõtted lähevad selgeks. Inimene lööb särama ja täitub elutahtega.

Toitev kortsuvastane peterselli-tillimask

  • 3 oksa peterselli
  • 3 oksa tilli (umbes 10 cm pikkust)
  • 1 sl piima (parem on hea rasvane maapiim)

Pane peeneks lõigatud taimed uhmrisse ja uhmerda niikaua, kuni mahl tuleb välja, lisa 1 sl piima. Sega ained ühtlaseks massiks ja kanna näole, hoia 15 minutit. Võid kasutada ka kuivatatud taimi. Sel juhul leota purustatud taimi 10 minutit enne nahale kandmist piimas. Loputa nägu leige veega puhtaks.

Petersell ja till on ühed tõhusamad taimed kortsude silumiseks. Suvel, kui need taimed värskelt saadaval on, võiks neid süüa lausa peenralt nii palju, kui organism vajab ja nõuab. Kuni su nahk pole veel nii kortsus, kui on käharpetersell, söö teda mõnuga ja tee temast ka ilurohtu oma nahale.

Toitev kortslehe-hapukooremask

  • 2 kortslehte
  • 1 sl hapukoort

Peenesta kortslehed ja uhmerda, kuni mahl välja tuleb. Lisa hapukoor. Sega ühtlaseks massiks. Kanna puhastatud näole ja hoia 15 minutit. Võid kasutada ka kuivatatud taimi. Sel juhul hoia taimepuru enne näole kandmist 10 minutit hapukoore sees.

Kortsleht on igipõline naistetaim, saksa keeles kutsutakse teda lausa Frauenmanteliks (naistemantel). Teda võeti kaasa nurgavoodisse, et sünnitus kergem oleks, ta mõjutab naiste suguorganeid ja värskendab mälu. Kortsleht on igavese nooruse taim – kes viitsib hommikuti käia kortslehe pealt kastepiisku korjamas ja neid näole piserdab, see säilitab kauaks jumeka pale ja noorusliku väljanägemise. Kasuta kortslehte, et tõsta lihastoonust ja noorendada oma keha.

Artikkel ilmus esmakordselt Tervis Plussis 2012. aasta oktoobris. Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles