Roosiaia kuninganna sünnipäev (1)

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju õnne sünnipäevaks, Anne!
Palju õnne sünnipäevaks, Anne! Foto: Peeter Langovits

Täna on palavalt armastatud Anne Veski sünnipäev ja homme õhtul võiksid tema ande austajad lülitada pildikastid ETV 2 kanalile, et juubilari suurpäevale kaasa elada.

Rapla tüdruk Anne Veski on suureks saanud – uskumatu küll, aga täna tähistab ta oma 60. sünnipäeva. Vähe on selliseid estraadi- ja poplauljaid, kes suudavad aastakümneid kõrgvormis lavaelu jätkata, veel vähem neid, kelle menu publiku hulgas ei taha kuidagi kustuda. Ainsana oma põlvkonnast särab tema täht endistviisi eredalt nii kodus kui ka võõrsil. Nimetage mõni teine laulja, kes oma sünnipäeva mõne teise riigi pealinnas tähistaks! Neid lihtsalt pole. Anne annab aga juubelikontserdi järgmisel nädalal ka Moskvas ning lisaks astub üles Kremli kongresside palee kontserdisaalis.

ETV 2 tähistab homme diiva suurpäeva vääriliselt: üksteise järel alates kella 19.30 jõuavad ekraanile saated Eesti Televisiooni arhiivist, ja nende jällenägemine tõotab elustada tervet hulka meeldivaid nostalgilisi mälestusi.

Maratoni alustab legendaarse muusikasaadete režissööri Elmo Lööve muusikafilm «Laulud lumes» aastast 1981, seda jätkab neli aastat hiljem valminud «Leia mind tuhandete seast», Urmas Oti usutlussaade «Carte blanche» ja palju muud.

Roosiaia kuninganna on õnneks kaugel sellest, et loorberitele puhkama jääda. Juulis kavatseb ta koos Jüri Pootsmanni ja Koit Toomega oma juubelituuri «Ma tänan teid» raames Eestile ringi peale teha ning just neil päevil ilmus tema järjekordne sooloplaat «Võta minu laul». Märtsis siirdub ta koos abikaasa Benno Beltšikoviga kauaoodatud puhkusereisile Austraaliasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles