Varasem koolitee alustamine võib aidata tüdrukutel normaalkaalus püsida

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uurimuse kohaselt on tavalisest varem kooliteed alustavad tüdrukud aastaid hiljem väiksema tõenäosusega ülekaalulised.
 

Teadlased analüüsisid USA riikliku pikaajalise noorteuuringu käigus kogutud andmeid pea 6000 tüdruku kohta, vahendab kliinik.ee HealthDay News’i.

Tüdrukud, kes läksid kooli varem kui enamik nende klassikaaslastest, olid tunduvalt väiksema tõenäosusega teismeeas ülekaalulised. Samas selgus, et tüdrukud, kes alustasid kooliteed oma klassikaaslastest hiljem, olid teismelistena suurema tõenäosusega ülekaalulised.

Teadlaste sõnul võib põhjus peituda selles, et nooremas eas kooliteed alustanud tüdrukutele avaldab positiivset mõju endast vanemate tüdrukute eeskuju, kes rohkem oma välimusele tähelepanu pööravad; samuti puutuvad nad teistest varem kokku olulise toitumis- ja treenimisalase teabega.

Uurimuse juhtivautor Ning Zhang ja tema kolleegid Rochesteri ülikooli arstiteaduskonnast märkisid, et sarnane seos leiti ka poistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles