Kuulsuste stilist: miks ei tohiks koostada inetute kleitide edetabeleid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga on karjääri jooksul korduvalt saanud kriitikat oma kostüümide pärast.
Lady Gaga on karjääri jooksul korduvalt saanud kriitikat oma kostüümide pärast. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Pole kahtlustki, et kui mõned auhinnagalade ja ka presidenti vastuvõtu uhked kleidid võtavad meid sõnatuks, siis on peaaegu sama palju neid, mille puhul tekib küsimus, et mida see inimene küll mõtles. Maitse üle teatavasti ei vaielda, ent üha rohkem võib internetist leida galeriisid kleitidest, millega mõne väljaande arvates poleks tohtinud üldse kodust lahkuda.

Kuulsuste stilist Cher Coulter ütles aga hiljuti antud intervjuus, et ta vihkab neid nimekirju ja galeriisid. «Maailm, milles me elame, on niivõrd kriitiliseks muutunud ja see on minu arvates kahetsusväärne. Me unustame, et ka kuulsustel on tunded,» vahendab Glamour tema sõnu.

Nüüdisajal võib igaüks internetis kriitikuks hakata. Me saame arvustada toitu, filme, muusikat jms. Mood pole selles osas mingi erand ja need, kes moevaldkonnas tegutsevad, tuletavad alalõpmata oma klientidele meelde, et kõigi arvamus ei loe.

«Tuleb vaadata seda, kellelt kriitika pärineb. Kritiseerijad võivad olla väga moekauged inimesed, kes ei mõista seda, mis on hetkel trendikas,» ütles Coulter. Ta lisas, et väga kerge on ju kritiseerida seda, mida sa ei mõista.

Üldiselt ei mõjuta selline kriitika ja taolised galeriid ühegi näitleja ega tuntud inimese karjääri (ja mõnes mõttes võib ju öelda, et ka halb reklaam on reklaam). Coulter sõnas, et need, kes on korduvalt ämbrisse astunud, tõenäoliselt ei hooli teiste arvamusest ja kui mõni väga kuulus staar teeb mõne vea, siis see ei muuda tema staatust. 

Coulter ja paljud teised stilistid on aga nõus, et inetute kleitide galeriide ja nimekirjade koostamine toob kaasa selle, et inimesed ei julge enam eksperimenteerida. «Kui eelistad massimoodi, siis ei satu sa ilmselt ühtegi nimekirja. Sa oled turvalises paigas,» nentis ta ja lisas, et turvaline ei pruugi alati parim valik olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles