Teadlased leidsid, mis võib mõjutada abielunaise vööümbermõõtu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid saledat figuuri hoida, siis tuleb kindlasti kasuks see, kui sul on head geenid, mis seda soosivad. Ent geenidest vahel ehk tähtsamgi on see, et su abikaasa hoiaks end vormis ega muutuks ülekaaluliseks.

Edinburghi ülikooli geneetikaüksuses tehtud uurimusest selgus, et see, millise koduse keskkonna inimene omale täiskasvanuna loob ja kellega ta seda jagab, mängib kehakaalu mõjutamisel suuremat rolli kui geenid, edastab Glamour.

Uurimuse juht professor Chris Haley sõnas, et nende uurimusest paljastus, et kodune keskkond, mida täiskasvanud naine oma abikaasaga jagab, võib mõjutada seda, kas naine muutub ülekaaluliseks. See on sama mõjus kui geenid, kodune kasvatus ja lapsepõlves läbielatu. «Uurimusest selgus, et isegi need inimesed, kelle suguvõsas on esinenud ülekaalulisust, vähendavad seda riski märgatavalt, kui nad muudavad oma elustiili ja harjumusi,» nentis Haley.

See, et paarid, kes teevad koos trenni ja toituvad tervislikult, on paremas vormis, pole kuigi suur üllatus. Märkimisväärne on hoopis see, et kallima kehakaal võib sind mõjutada rohkem kui sinu geenid. Selle asemel, et vaadata oma ülekaalulisi sugulasi ja tunda masendust, tasuks mõelda optimistlikult ja meeles pidada, et positiivsetel muutustel on suur mõju – eriti juhul, kui kallim toetab sind. Ja pea meeles, et tema harjumused mõjutavad sind – kui ta ei suuda rämpstoidust loobuda, siis võtke üheskoos midagi ette, vastasel juhul võite mõlemad kaalus juurde võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles