Suurim viga, mida parfüümi peale lastes tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See on väga tüütu, kui oled hommikul end kenasti lõhnastanud, kuid lõunaks pole enam üldse parfüümi tunda. Mõni väidab, et tal on lihtsalt «halb lõhn», mis ei püsi peal, aga tegelikult sõltub parfüümi püsimine sellest, kuidas sa seda peale lased.

Lõhnaeksperdid ütlevad, et suurima viga, mida parfüümi peale lastes tehakse, on see, kui piserdatakse parfüümi randmele ja seejärel hõõrutakse kahte rannet kokku. Randmete kokkuhõõrumine kiirendab parfüümi aurustumist, seega lõhn ei püsi kuigi kaua peal. Parfüümi tuleks lasta kaks korda randmetele, rinnale ja kaelale ning lasta parfüümil nahal ära kuivada, edastab Good Housekeeping.

Rinnale piserdamine kindlustab, et tunned kogu päeva vältel õrnalt oma parfüümi. Randmetele tasuks aga parfüümi piserdada sellepärast, et rääkides või liikudes liiguvad ka käed. Kaelale piserdamine suurendab aga võimalust, et teisedki saavad sinu head lõhna nautida, kui sa neist mööda kõnnid. Kui kannad seelikut või kleiti, siis võiks lõhna lasta ka põlveõnnaldesse. 

Selleks, et parfüüm kauem peal püsiks, tuleks oma nahka ka hoolikalt niisutada. Kuiv nahk imab parfüümi kohe endasse ja lõhna pole kuigi kaua tunda.

Kuidas erinevaid lõhnu peale kanda?

  • Kui tegemist on lillelõhnalise parfüümiga: see lõhn võib olla üsna tugev, seega kasuta seda mõistlikult. Värskeid tsitruselõhnu võib aga terve päeva vältel nahale kanda.
  • Kui vaja ergutust: kasuta tsitruselõhnalist parfüümi. Õhtul võiks eelistada kergelt idamaist ja võrgutavat parfüümi (muskuse või vürtside segu).
  • Kui proovid poes erinevaid lõhnu: hoia lõhnapudelit umbes 25 sentimeetri kaugusel oma nahast, et nahale ei satuks liiga palju lõhnas olevat alkoholi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles