Seitsmekümnendad löövad endiselt laineid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmekümnendate trendimõjutused jõuavad moelavadelt tänavale
Seitsmekümnendate trendimõjutused jõuavad moelavadelt tänavale Foto: osta.ee

Kui mõned trendid tulevad ja lähevad, siis 1970ndate teema ei näi kuidagi vaibuvat. Alt laienevad teksad, kõrge pihaga püksid, platvormkingad, eklektilised mustrid, suured kraed, lehter-varrukad, seemisnahast seelikud, püksid, särgid ja tagid on vaid mõned märksõnad, mis tõelist 70ndate vibe'i endas kannavad, kirjutab Osta.ee blogi

Täna peatumegi 70ndate trendil, mis 2015. aastal juba moelavadel jõudsalt laineid lõi. Nüüd on jõudnud 70ndate kõikvõimalikud tõlgendused ka kiirmoebrändide poelettidele, pannes nurisema kliendid, kes 70ndate biiti ei mõista. Kui aga oled 70ndatest vaimustunud ning kapanud läbi kõik linna poed, kuid pole leidnud seda miskit, mis Sinu 70ndatevibe'i esile tooks ja edasi kannaks, siis soovitan kiigata ema või vanaema riidekappi. Just sealt võidki leida kõige põnevamad ja ehedamad leiud ning selle õige ajastu hingamise ja rütmi – näiteks mõne ilusa pika maksikleidi, poolsaapad või alt laieneva säärega teksapüksid.

Foto: Osta.ee
Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Broderiipitsiline talupojastiilis särk, lühike seemisnahast seelik ja tagi – komplekt ongi koos! Kuid kui soovid gaasipedaali põhja vajutada ning täiuslikku 70ndate looki saavutada, siis ei tohi ära unustada ka aksessuaare. Platvormkingad või poolsaapad, narmastega kott, olgu siis tegemist õla- või seljakotiga, annab välimusele viimase lihvi. Muidugi ei tohiks unustada ka päikeseprille, mis olid 70ndatel eriti suured nagu boamaol või Reet Linnal.

Foto: Osta.ee
Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Minu riidekappi on märkamatult siginenud nii mõnigi 70ndate lookist inspireeritud rõivaese. Beež pikkade varrukatega seemisnahast nööpidega särk, pruuni-punase triibuline midikleit, kaamelikarva minikleit nahksete detailidega, suured läbipaistvad helesinise klaasiga päikeseprillid, alt laienevad Levise teksad, mis ongi pärit 70ndatest ning leitud ühest LA second hand butiigist. Eelmisel aastal soetasin endale ka puidust tallaga platvormkingad ning narmastega kott on mul juba 7 aasta tagune ost, mis teenib mind truult ka tänasel päeval.

Foto: Osta.ee
Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

Soovitus – kui tunned, et 70ndatest inspireeritud look pole Sinu jaoks, siis võid katsetada üksikuid rõivaesemeid, mis on just Sulle meeltmööda. Ei peagi endale tingimata narmaid külge riputama või boamao prille kandma. Leia see oma väike nüanss või  detail, mis Sind 70ndatest «kõnetab» ja pane see enda kasuks tööle. Olgu selleks kasvõi lilledest tehtud peaehe!

Elagu 1970ndad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles