Eksperiment: kas naisi ja mehi koheldakse internetis erinevalt?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt ei tule see kellelegi üllatusena, et naised puutuvad ahistamisega kokku ka internetis. BuzzFeed otsustas asja lähemalt uurida ja viis läbi huvitava eksperimendi.

Üks naine ja mees kasutasid rakendust nimega Periscope, kus kasutajad saavad oma tegevusi teistega live’s jagada ning saavad selle kohta vahetult tagasisidet. Eksperimendis osalenud noor naine ja mees küsisid teistelt näiteks nõu, mida teha siis, kui sul on pohmell; nad tantsisid kaamera ees ja vahepeal ei teinud üldse midagi. Videost on hästi näha, milline oli teiste kasutajate tagasiside neile.

Näiteks pohmelli puhul soovitati mehel «end välja magada» ja «voodist välja ronida ning end kokku võtta»; naiselt aga küsiti näiteks seda, kas ta on lesbi. Naise videoid vaadati rohkem kui mehe omasid ja ta sai pidevalt kommentaare ning üsna otsekoheseid märkusi oma välimuse kohta («näita oma rindu» ja «võta oma särk seljast, beib»).

Eksperimendi lõpus ütles mees, et tagasiside erinevus on üsna suur, kahjuks tunnistas aga naine, et tema jaoks polnud need tulemused üllatavad. Ta tunnistas, et ei pidanud midagi ütlema ega tegema selleks, et tähelepanu saada.

Vaata ise videot, mis sina sellest arvad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles