17 asja, mida teada, kui kohtud esimest korda kallima lastega

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Mida vanemaks me saame, seda suurem tõenäosus on, et meie uus partner ei ole enam «puhas leht» – meil kõigil koguneb ajaga pagasit, olgu need endised abikaasad või lapsed eelmistest suhetest. Kui teie suhe on aga jõudnud nii kaugele, et aeg on kohtuda uue kallima järglastega, siis on mõned asjad, mida sa võiksid teada.

1. Ära karda. Kui sa kohtud lastega esimest korda, siis ole valmis, et see on justkui eksam. Tutvumine võib olla natuke hirmutav, aga jää rahulikuks. Esimest muljet saad jätta vaid ühe korra.

2. Jää iseendaks. Kui sa mängid oma rolli üle või vastupidi, tõmbad üll tõelise kaitsekihi, on sind raske «maha müüa». Ole sina ise, lapsed hindavad ehedust.

3. Ära teeskle, et tunned lapsi. Kui su üksikisast peikal on tütar, ära eelda, et ta automaatselt fännab «Lumekuningannat» ja Disney printsesse. Kui sa aga see-eest märkad ta litritega särki ja mainid, et ka sulle meeldivad sädelevad asjad, võib see olla jääsulataja.

4. Kaasa lapsi. Isegi kui sa kutsud nad vaid pitsat sööma, on oluline, et sa nad kaasaks. Ka see on hea viis jääd sulatada – lastel on võimalus sinuga tutvuda ja samal ajal näha, kuidas sa nende isa või emaga suhtled.

5. Ära mine hoogu. Sa võid olla väga ülevas meeleolus, kuna lõpuks on sul võimalus tutvuda inimestega, kes on väga oluline osa su partneri elust. Aga ära mine liiga hoogu, võta asja rahulikult.

6. Ära amele. Viimane asi, mida lapsed näha tahavad, on avalik amelemine. Hoia oma käed ja huuled endale.

7. Pane paika piirid. Mõned teemad ei ole lastega arutamiseks. Seda on võimalik ka lastele selgeks teha, aga ole seejuures konkreetne, mitte ebaviisakas.

8. Ära pane partnerit valiku ette. Kui laps tahab istuda kinos või restoranis oma isa või ema kõrval, siis luba seda. Ära tee nägusid ega trügi ette.

9. Huvitu lapsest – siiralt. Kui sa tead, et lapsele meeldib jalka, siis uuri temalt selle kohta ning paku välja, et lähete ehk koos mõnd matši vaatama.

10. Ära pinguta üle. Kui laps on kibe käsi arvutimängudes, aga sina ei tea sellest midagi, siis ära tee nägu, nagu sa teaks. Sa võid olla osaline ilma otseselt kaasa löömata.

11. Leia üles oma sisemine laps. On täiesti normaalne lastega põrandal Legosid kokku panna. Värvige koos, ehitage, lõbutsege!

12. Ära unusta, et lapsevanem otsustab. Kõik sinu ettepanekud peaksid lõppema lausega: «Ainult siis, kui su ema/isa sellega nõus on.» Ära hakka mängima perepead või kasvatuseksperti.

13. Ära võta isiklikult. Mõnikord ei võta lapsed sind kohe omaks. Tõenäoliselt pole asi sinu isikus, vaid neil on raske harjuda mõttega, et peavad oma emmet või issit jagama.

14. Proovi olla arusaaja. Isegi, kui teie uus suhe teeb sind ja su kallimat õnnelikuks, ei pruugi olla lastel sellega lihtne kohaneda. Lase lastel olla, anna neile aega harjumiseks.

15. Ära püüa lapsi ära osta. Kui sa püüad osta laste armastust rohkete kingitustega, muutub teie suhe kiirelt ebaterveks.

16. Jälgi, mida sa ütled. Kui ka sinul tulevad lemmikvandesõnad mõtlemata üle huulte, siis püüa end laste seltskonnas kontrollida.

17. Ära raiska enda või laste aega! Kui sa ei ole kindel, kas tahad selle inimesega üldse suhet või on sul kavas lihtsalt mängida, siis ära hakka üldse vaevumagi. Kui lapsed sellest aru saavad, on suhtel kiirelt kriips peal. Ja ära unusta: kui tegemist on üksikvanemaga, saad sa kogu paketi. Kui see sulle ei sobi, siis liigu edasi, ära hakka kellegi aega raiskama.

Allikas: BuzzFeed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles