Moekevad 2016: vaata, millised on kevadtrendid Eesti moodi

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sadagu väljas vihma, lund või pussnuge – moemaailmas algas ametlikult kevad! Isegi kui sa veel ei suuda end ette kujutada kandmas neid uusi minimalistlikke kleite ja põneva siluetiga kukepükse, siis usu – see aeg tuleb varem, kui arvatagi oskad.

Baltika kevad-show’l andsid kodumaisele disainile oma vaatenurga viis värvikat stilisti. Elustiilile avaldavad nad oma tänase lemmikvärvi, ägedaima moeasja ja tõhusaima stiilitriki. Ja räägivad laiemalt, mis tuuled tänases kevadmoes siis puhuvad.

Foto: AFP / Scanpix

Andres Siem

Reklaami- ja kokteilimeister, Montoni stilist

Kuum värv. Roheline, roheline, veel rohkem rohelist. Kõik mu sõbrad hakkavad juba selle peale naerma, aga ma vist jäin paar-kolm aastat tagasi rohelisse kinni. No ei saa välja! Roheline on mu jaoks varasuvi, värskus, just niidetud muru lõhn. Sobib imehästi musta ja halliga. Mu lemmikvärvide trio.

Kuum moeasi. Montonil on meestele üks täiesti fantastiline kolmeosaline ruuduline sinine ülikond! Kujutan juba ette, kuidas sellega minna suvisele õhtusele peole. Ootan kutseid! Hakkab palav, pintsak maha ja jääb kena vestiga komplekt. Naistemoes meeldib mulle Montoni kevad-suvest väga särk-kleit. Ülevalt triiksärk, alumine ots skulpturaalne kleit. Neid võiks kapis olla mitu värvi!

Stiilinipp. Ma sooviksin, et inimesed laseksid oma isiksusel riietesse pugeda! Noh, kui kellelgi ikka voolab veres kikilips, siis miks mitte minna kasvõi turule siidises kikis. Või kui keegi tunneb, et peaehe on nii tema, siis on viimane aeg seda kandma hakata! Kanna oma isiksust ning kombineeri seda hea tujuga.

Moetuuled. Tähelepanu, valmis olla ... rohkem õlga, rohkem kulmu ning rohkem kleiti! Vahet pole, kas ta on põhjamaiselt lakooniline kott-kleit või lõunamaiselt lendlev plisseer – sel hooajal sobib kõik! Kabjakontsad on ka taassündi tegemas, see on naljakas. Kevad ja suvi on mu jaoks vabadus – puhuvad igaühe isiklikud moeiilid!

Foto: Maksim Toome
Foto: AFP / Scanpix

Piret Puppart

EKA moeosakonna juhataja, Mosaici stilist

Kuum värv. Olen enda jaoks avastanud tumesinise – põnevam kui must, hea tume toon teiste värvidega sobitamiseks. See on minu garderoobi kuidagi sisse imbunud, enne seda üldse seal olemas ei olnud! Küllap mood mulle seda kõrva sosistab, nii et mind hakkasid äkki köitma tumesinised asjad.

Teine väga huvitav värv on väävlikarva kollakas toon, mida leiab Ivo Nikkolo kollektsioonist. Mulle väga see toon meeldib, temas on sära, samas ka ootamatust. Mind ei morjenda kunagi kui kannan teistega sama tooni või isegi samasuguseid asju, aga seda kollast kandes tead küll alati, et oled eriline! Kui värv on põnev, pole midagi muud vajagi ja tervik toimib.

Kuum moeasi. Mind võlusid ära tumesinised Mosaici voltidega püksid ja nööpidega kleit, mida saab kanda ka pika jakina. Geniaalne komplekt, mis absoluutselt ei küsi vanust, annab sulle kõik ja muudab su hetkega hästi moodsaks ja ägedaks! Ja minu tohutu armastus oli Ivo Nikkolo imeline sulgedega vöö! Ma arvan, et paljud naised õhkasid selle poole. Ükskõik mille juurde seda kanda, kõik muutub kohe eriskummaliseks, haldjalikuks ja lummavaks!

Stiilinipp. Minu soovitus ei sõltu üldse hooajast, aga töötab alati: armsad naised, varrukapikkus on väga tähtis! Kui sinu jaki varrukad on liiga pikad, siis palun keera need üles, et paistaks välja kõige ilusam koht sinu käel – see kaunis peenikene ranne! Lihtne tarkus, mis teeb sind alati hapramaks, stiilsemaks ja kaunimaks.

Moetuuled. Püksid on see koht, kus moes kõige põnevamad asjad toimuvad! Avara joonega, veidike kukekas siluett on uudne ja värske, kindlasti soovitan proovida! Mis siis, et poest tunduvad need hirmutavad, aga uskuge mind – jalas jube lahedad ja mugavad! Mood triivib üldse praegu mugavuse poole, kõik need tossud ja sandaletid kõlavad väga hästi kokku uute trendipükstega – mugavus kuubis!

Foto: Maksim Toome
Foto: Maksim Toome
Foto: Maksim Toome
Foto: AFP / Scanpix

Lucine Ayanian

Moeblogija, Bastioni stilist

Kuum värv. Kevadel eelistan värskendavaid kevadisi värve. Must tasub asendada sinisega, võtta mängu värske roosa ja mahlane virsikutoon. Mu isiklik lemmik on praegu pastelse roosa ja helesinise kombo.

Kuum moeasi. Pitskleit! Tundub nii lihtne, aga samal ajal puhas ja šikk, minu esimene valik.

Stiilinipp. Minu stiilikavalus on lihtne ja toimiv: ükskõik mida selga paned, kõrged kontsad peavad alati all olema! See teeb ilusaks ja on alati efektsem.

Moetuuled. Kevadel moes valitsevad romantilised lõiked, värskus, õhulisus ja naiselikkus. Eks see ole loomulik – ärkame talveunest ja tahame värvi meie halli argipäeva.

Foto: Maksim Toome
Foto: AFP / Scanpix

Inga Vatsk-Laasner

Ema, modell, DJ, ema ja finantsjuht, Ivo Nikkolo stilist

Kuum värv. Hall! Selline kerge, soojemapoolne, pisut sinakas hall. Asjata kardetakse halli, et kaod halli massi, ei torka silma … see pole üldse tõsi! Hall on väga tundlik toon, mis toob inimese enda ilu esile, ei röövi temalt tähelepanu. Minu meelest on see tugev, moderne ja noortepärane, isegi boheemlik ja peavoolule vastu triiviv toon.

Kuum moeasi. Minu eelistus on ülimalt lihtsa lõikega, põlve kattev, poolpika varrukaga, suhteliselt sirge kleit. Ideaalne alus, millel erinevaid intrigeerivaid detaile eksponeerida!

Stiilinipp. Minu jaoks püsib igasugune stiil ägedatel jalanõudel – just nende kaudu ma väljendan ennast. Mind võlub jõuline siluett, veidi rebel joon, kõrged kontsad, aga kannan ka madalaid jalanõusid, kui neis on piisavalt karakterit. Kahte asja pole mõtet konkureerima panna, rõivad on minu puhul jalatsitele saateks.

Moetuuled. Mulle väga meeldib selle kevade konkreetne joon, kindel puhas käekiri, selged vormid. Ma ei armasta ebamääraseid, kahtlasi asju ning neid pole praeguses moepildis üldse näha. Valitseb minimalistlik joon.

Foto: Maksim Toome

Ed Labetski

Foto: AFP / Scanpix

Kunstnik, illustraator, Baltmani stilist

Kuum värv. Kõige põnevamad on alati must ja punane. Kunagi turvaliseks valikuks peetud musta on tegelikult väga keeruline välja kanda. Minu soovitus kevadeks oleks mitte kanda musta värvi, välja arvatud matustel. Ise kaifin samblarohelist igasugu variatsioonides kuni militaarsete kaitsevärvi asjadeni välja. Trendivärvidesse ma ei usu – kui kõik on ühte värvi, siis tasuks just nimelt midagi teist tooni selga proovida!

Kuum moeasi. Mind huvitab, mis tunne on panna kole ja mõttetu ning hullult kallis Yeezy pusa selga ning kui lollina siis ennast tunneks. Õnneks meil neid minu teada ei müüda. Ma ise suur ostuhull ei ole ja kannan asju aastaid, kuni nad on ribadeks. Ma ühte pintsakut lasknud juba parandada, nii et ta on varsti uut värvi. Aga mis mul tekitab seda ostutuhina tunnet, on prillid ja sõrmused – neid on alati uusi vaja.

Stiilinipp. Pane kokku komplekt, mis sisendab sulle enesekindlust. Paned selga ja lähed sirge seljaga iga jura vastu. Vanas pidžaamas draakonite vastu ei võitle.

Baltmani stiliseerides esialgu vaatasin, et milleks üldse mind siin vaja on? Kogu eeltöö on tehtud, kvaliteet paigas, kõik asjad sobivad täiuslikult. Lihtne on osta korraga kogu komplekt ja kanda seda oma iseloomu järgi.

Moetuuled. Tuuled on tugevad ja raske on nii meestel kui naistel, sest moes on iseseisvus ja individuaalsus. Õnneks hakkab vaibuma korporatiivse konformismi torm.

Foto: Maksim Toome
Foto: Maksim Toome
Foto: Maksim Toome
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles