Armusuhetel on neli peamist tüüpi, milline neist on sinu oma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Illinoisi ülikooli teadlased küsitlesid 376 paari, et koguda nende suhete kohta võimalikult palju informatsiooni. Paarisuhtes olevatelt inimestelt uuriti, kuidas nad omavahel suhtlevad ja kuidas on nende suhe aja jooksul muutunud. Nende vastuste põhjal järeldasid teadlased, et armusuhteid võib olla nelja tüüpi.

Loe ja mõtle, milline neist iseloomustab kõige paremini suhe suhet, kirjutab Marie Claire.

  • Dramaatiline paar

Seda paarisuhet iseloomustavad emotsionaalsed tõusud ja mõõnad. Selles suhtes on negatiivsusel suur jõud – mõlemad partnerid langetavad otsuseid tuginedes halbadele kogemustele paarisuhtes või pessimistlikele mõtetele seoses suhtega. Sellised asjad võivad aga suhet kahjustada. Sellised paarisuhted ei kesta kaua.

  • Konfliktidest räsitud paar

Sellist armastust on üsna keeruline hoida. Need suhted püsivad tänu sellele, et konflikti ja kire vahel on piisavalt pinget. Omavaheline side lööb tihtipeale kõikuma, tavaliselt vahetult pärast konflikti. Kuigi selline suhe kõlab üsna kurnavalt, ei tähenda see, et sellises suhtes olevad inimesed läheksid kergesti lahku.

  • Ühise sõprusringkonnaga paar

Sellises suhtes olevad inimesed on kõige rahulolevamad ja nende suhe on kõige stabiilsem. Nende sõprusringkond on laias laastus sama ja sõbrad aitavad neil tihtipeale langetada suhtega seonduvaid otsuseid. Uuringus osalenud professor Brian Ogolsky sõnas, et ideaalis peaks pikaajaline suhe alguse saama sõprusest. Ta lisas, et kui paaril on ühised sõbrad, siis see suurendab lähedusetunnet ja omavahelist mõistmist.

  • Teineteisele keskenduv paar

Need partnerid sõltuvad teineteisest, aga seda ainult heas mõttes. Nad on teiseteise eluga väga hästi kursis. Need partnerid on väga hoolivad ja selline suhe peab tõenäoliselt kõige kauem vastu. Võimalik, et neil on samad sõbrad, aga nad ei küsi kunagi sõpradelt suhtenõu, vaid pööravad tähelepanu sellele, mis toimub nende kahe vahel. 

Teadlaste hinnangul on viimase paarisuhte tüübi esindajad kõige paremas seisus ja jäävad kauaks kokku. Hea uudis on aga see, et suhe võib aja jooksul liikuda ühest kategooriast teise. See, milline su suhe on hetkel, ei ole lõplik määratlus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles