Suudlus paljastab suhte kohta üllatavalt palju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meenuta mõnda korda, kui sina ja kallim suudlesite. Kas te mõlemad kallutasite oma pead parema õla suunas? Teadlaste hinnangul võib just selline väike asi näidata, kas suhtes on veel romantikat või mitte.

Saskatchewani ülikooli teadlased analüüsisid suudlevate paaride fotosid ja võrdlesid neid fotodega, kus pereliikmed tegid teineteisele musi. Selgus, et armunud kallutavad suudeldes oma pea peaaegu alati parema õla suunas. Kui aga tehakse musi mõnele pereliikmele, siis kallutatakse pead pigem vasakule poole, vahendab Cosmopolitan.co.uk.

Miks viitab pea paremale kallutamine armastusele?

Uuringu juht Jennifer Sedgewick selgitas, et aju on jagatud kaheks: vasakuks ja paremaks ajupoolkeraks. Kui ühes ajupoolkeras toimub mingisugune aktiivsus, siis see paneb meid keskenduma (või liikuma) vastaspoolele. 

Parem ajupoolkera tegeleb rohkem emotsioonidega, mistõttu väljendab meie vasak näopool emotsioone rohkem kui parem. Sedgewick ja tema kolleegid on arvamusel, et suudeldes kallutavad armunud oma pead paremale, sest alateadlikult tahavad nad partneriga jagada seda näopoolt, mis väljendab emotsioone. 

Mis siis, kui kallim kallutab oma pead sootuks vasakule?

Ära arva, et kui kallim kallutab pead vasakule, siis ta ei armasta sind enam. Sedgewick sõnas, et seda, mis suunas keegi oma pea kallutab, mõjutavad veel muud asjad, mis pole üldse seotud sellega, kui väga me kedagi armastame. Näiteks vasakukäelised kallutavad oma pea suudeldes vasakule, sest nende ajuanatoomia on vastupidine. Pea kallutust võib mõjutada ka see, kui inimene on närviline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles