Üllatavalt lihtsaid mooduseid, kuidas päeva jooksul rohkem kõndida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sammude lugemine ja liikumine on muutunud väga populaarseks, sest see on üks lihtsamaid mooduseid, kuidas oma tervise eest hoolitseda. Ehk oled sinagi soetanud trendika sammulugeja, ent nüüd oled täheldanud probleemi: sa ei liigu päevas piisavalt palju. Mida teha?

Brit.co toob mõned lihtsad soovitused, kuidas päeva jooksul rohkem kõndida.

1. Kasuta väiksemat veepudelit või tassi. See ajendab sind iga kord, kui soovid oma tassi täita, laua tagant tõusma. Kui plaanid päevas juua 7-8 klaasi vett ja pead iga kord klaasi täitmiseks üles tõusma, siis peaksid vajalikud sammud täis saama.

2. Ärka veidi varem. Kui sulle meeldib hommikuti trenni teha, siis kõnni enne trenni 6-7 minutit niisama ringi. Sama võiksid teha ka treeningu lõppedes.

3. Ära kohtu sõpradega kohvikus, vaid minge jalutama. Võib-olla on sinul ja su sõbrannal kombeks lõuna ajal kohvikus istuda ning lobiseda, kuid kasutage seda aega parem jalutamiseks.

4. Mine poodlema. Poodides kolamine on ideaalne moodus, kuidas rohkem kõndida. Naiste jaoks on see nauditav tegevus ja suures kaubanduskeskuses teed märkamatult vajaliku arvu samme.

5. Sõida vähem ühistranspordiga. Ürita hommikul tööle minnes rohkem kõndida ja tule näiteks bussi pealt paar peatust varem maha.

6. Muuda õhtused kohtingud põnevamaks. Selle asemel, et terve õhtu samas restoranis istuda, külastage mitut kohta. Võtke näiteks eelroog ühes kohas, pearooga nautige teises, magustoitu kolmandas ja kokteile sootuks neljandas kohas.

7. Ära istu terve õhtu diivanil. See, kui õhtul tuleb telerist mitu lemmiksaadet, ei tähenda, et sa peaksid terve õhtu paigal istuma. Liigu iga reklaamipausi ajal ringi, käi võimalusel trepist ja kui viitsid, tee mõned harjutused.

8. Ära suhtle kolleegidega veebis, vaid kõnni nende juurde. See ei kehti ainult tööl – rakenda seda ka kodus. Kui soovid mõne pereliikmega suhelda, jaluta tema tuppa ja räägi temaga näost näkku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles