Kuus lauset, mis on tähtsamad kui «ma armastan sind»

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Öeldakse, et kolm maagilist sõna – ma armastan sind – on olulisim, mida sa saad teisele inimesele öelda. Siin on aga kuus lauset, mis on teinekord vaat et tähtsamadki välja öelda.

Aitäh sulle. Tänu väljendamine ja avaldamine on üks tähtsamaid asju, mida sa saad teha. Kui sa näitad oma tänulikkust, ei mõjuta sa mitte ainult maailma positiivselt, vaid ka näitad end ümbritsevatele inimestele, kui palju nad sulle tähendavad.

Sa saad sellega hakkama. Väljenda usku, mis sul teistesse inimestesse on! Muidugi, vahel oleme me erinevatel arvamustel, aga ära eelda ebaõnnestumist lihtsalt seetõttu, et sulle tundub see paratamatusena. On tore ju vahepeal selles osas eksida.

Ma armastan iseennast. Enda armastamine on sama oluline kui teiste armastamine. Kui sa ei armasta iseennast, ei saa sa väljendada oma armastust ülejäänud maailmale. Mõnikord sa pead end esikohale seadma.

Oli, mis oli. Meie vaimse tervise jaoks on oluline mõista, et vead, mis me oleme teinud, on minevikus. Kui sa oled neist õppust võtnud, pole mingit põhjust samu asju peas muudkui leierdada.

Ma loodan, et sul õnnestub kõik. Üks innustavamaid asju, mida sa saad teisele inimesele öelda, on su siiras lootus, et sa tõesti tahad, et neil kõik hästi läheks.

Ma andestan sulle. Andestamine on üks ilusamaid inimloomuse jooni. See on ainus asi, mis saab suhteid parandada, olgu need üksikisikute-, kogukonna- või riikidevahelised. Andestamine on kõige võti.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles