13 üksildast hetke, mida igaüks meist elu jooksul kogeb

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi sinu ümber on palju inimesi, ei tähenda see, et sa ei või end üksikuna tunda. Keegi meist ei taha ilmselt üksindust tunda, kuid aeg-ajalt võib seda elus siiski ette tulla.

Järgnevalt on välja toodud 13 üksildast hetke, mida me kõik võime elus kogeda, kirjutab Lifehack.

1. Kui oled rahvamassi sees, kuid ei leia kellegagi ühist keelt. Selliseid hetki võib ikka ette tulla, ent ära lase neil end muserdada – pea meeles, et vahel on hea olla üksi oma mõtetega.

2. Kui oled kaotanud lähedase. Mida vanemaks sa saad, seda tõenäolisem on, et võid mõne lähedase kaotada. Inimesed võivad haigestuda või kõrge ea tõttu surra. Aga ära ole õnnetu, et miski sai läbi, ole hoopis õnnelik, sest lähedasel on nüüd ehk kergem olla.

3. Kui lähedastel pole sinu jaoks aega. Kui sõbrad ja pereliikmed on oma elus edasi liikunud ning neil on endisest rohkem kohustusi, võib tekkida tunne, et sa ei näegi neid enam kunagi. Aga ole ise aktiivne ja tuleta end neile meelde. Kui tarvis, käi regulaarselt peale, et nad sinu jaoks aega leiaksid.

4. Kui oled kolinud uude linna või riiki. Sõbrad ja tuttavad võivad küll öelda, et tulevad sulle kindlasti külla, ent neil kõigil on omad elud ja kui oled kolinud väga kaugele, siis arvesta sellega, et sinu külastamine on nende jaoks suur väljaminek. Ära heida meelt, peagi leiad uuest kohast omale uued tuttavad.

5. Kui sul on hea idee, aga keegi ei kuula sind. Kas oled mõelnud sellele, et ehk pole sa veel leidnud õigeid inimesi, kes tahaksid sinu ideid kuulda? Ole uutele tutvustele avatud, sest kunagi ei tea, milliste inimestega elu sind kokku viib.

6. Kui sul on ilus unistus, aga keegi ei mõista sind. Sa ei peagi ju veenma teisi selles, et sinu unistused on väärt teostamist. Peaasi, et need on sinu enda jaoks tähtsad.

7. Kui sa oled saavutanud edu, aga tunned end ikkagi tühjana. Mitmed tippjuhid võivad kinnitada, et tipus võib üsna üksik tunne tekkida. Karm tõde on see, et liikudes edu ja kordaminekute suunas, jätad sa nii mõnedki inimesed maha. Aga see ei pea vähendama sinu kordaminekute väärtust.

8. Kui sul on raske, aga keegi ei mõista seda. Teised ei pruugi mõista, kui sind kimbutab masendus, depressioon või ohustab läbipõlemine. Ja see võib tekitada üsna üksildase tunde.

9. Kui magasid maha võimaluse, mis ei tule enam kunagi uuesti. Ükski võimalus ei pruugi enam uuesti su teele sattuda, aga kahetsus ei vii sind ka kuigi kaugele.

10. Kui keegi jätab sind maha. Kui selline asi peaks juhtuma, tõuse taas ja liigu edasi. Kuigi sa ei saa valida, milliseid takistusi elu su teele paiskab, saad sa valida seda, kuidas neile reageerida. Ära keskendu ainult negatiivsele, keskendu sellele, kuidas negatiivne positiivseks pöörata.

11. Kui sina pead kellegi maha jätma. Vahel juhtub elus nii, et pead oma asjad kokku pakkima ja edasi liikuma. Elu on lühike ja sa oled ära teeninud vaid parima.

12. Kui seisad silmitsi oma suurimate probleemidega. Meil kõigil on asju, mida me ei taha kellegagi jagada või muremõtteid, mida me eelistame alla suruda. Ühel hetkel oled sa aga sunnitud neile otsa vaatama ja see võib olla tõeliselt hirmutav.

13. Kui oled sunnitud oma mugavustsoonist välja astuma. Mugavustsoonil on seetõttu taoline nimi, et see on meile tuttav ja seal on mugav olla. Aga kui sa pead sealt välja astuma, võib sind vallata väga üksildane tunne. Järsku oled sa alas, mis on sulle võõras ja pead tegema asju, mis on rasked ning ebamugavad. Ent pea meeles, et parimad võimalused ootavadki sind mugavustsoonist väljapool. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles