Erinevaid armastusega seonduvaid ebauske

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erinevates riikides on erinevad kombed, mis puudutavad kohtingutel käimist, abiellumist ja armastust. Kuna valentinipäev on peaaegu kätte jõudnud, siis on tore lugeda, millised ebausud on erinevates riikides levinud.

Toome Brit.co abil teieni erinevad armastusega seonduvad ebausud.

Venemaa

Venelastel on kombeks kinkida paaritu arv lilli. Kuna matustele viiakse alati paaris arv lilli, siis seostatakse seda surmaga ja see ei mõju just kuigi romantiliselt.

Inglismaa

Vana kombe kohaselt panevad inglased valentinipäeval oma padja külge loorberilehed (igasse nurka ja keskele üks). Usutakse, et siis näeb inimene unes oma tulevast armastust.

Gambia

Kui soovid suurendada rasestumise võimalust, siis Gambias usutakse, et tuleb supelda basseinis, milles on krokodillid. Selline ohtlik tegevus peaks suurendama inimese viljakust.

Egiptus

Egiptuses on kombeks pruuti tema pulmapäeval näpistada. Kusjuures, seda võivad teha kõik pulmakülalised.

Aafrika

Paljudes Aafrika riikides usutakse, et kui sa näed unes kala, siis sina või keegi su lähedastest on lapseootel.

Korea

Kui su partneri suu läheduses on sünnimärk, siis Koreas usutakse, et selliste inimestega tuleb olla ettevaatlik, sest nad võivad olla truudusetud partnerid.

Hiina

Hiinas arvatakse, et habe või vuntsid võivad tuua halba õnne. Kui isal on habe või vuntsid, siis arvatakse, et ta toob sellega halba õnne nii endale kui oma lähedastele.

*

Ühes Hiina osas usutakse ka seda, et tulevane pruut peaks kuu või poolteist enne pulmi nutma hakkama. See, kui palju ta nutta suudab, sümboliseerib pruudi vooruslikkust.

USA

Ilmselt oled kuulnud soovitust, et kui sul on raske uinuda, loe lambaid. Texase osariigis usutakse, et kui sa suudad kokku lugeda 50 valget hobust, siis see mees, kellega sa esimesena kätt surud, on su tulevane abikaasa.

*

Kui sa oled suuteline oma küünarnukki musitama, siis võid end õnnelikuks pidada, sest USAs arvatakse, et selline oskus toob su ellu just selle mehe, keda sa tahad.

Argentiina

Argentiinas usutakse, et pere seitsmes poeg võib muutuda libahundiks.

Ecuador

Ecuadoris võid märgata sellist asja, et üksikud inimesed käivad restoranides, ootavad, kuni teised lõpetavad söömise ja siis pistavad nende ülejääkidest omale midagi põske. Seda teevad just vallalised inimesed, sest arvatakse, et see kindlustab, et vallaline saab aasta jooksul mehele.

Mehhiko

Mehhikos kardetakse väga põrandaharju ja luudasid: nimelt usutakse, et kui keegi pühib harja või luuaga su jalgu, siis sa jääd elu lõpuni vallaliseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles