Kümme küsimust, mis näitavad, kas sa oled tõeliselt õnnelik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu pole alati ühtlaselt stabiilne – tuleb ette nii tõuse kui mõõnu. Mõned inimesed kolivad ära, mõned jäävad paigale; mõned vahetavad töökohta, mõned saavad palgatõusu; mõned on suhtes, mõned vallalised. Sellest hoolimata saad sa nautida praegust hetke ja seda, kuhu oled oma eluga jõudnud.

Mõnikord vajame natuke lisamotivatsiooni, et teha oma elus muudatusi, mis teeksid meid õnnelikuks. Järgnevalt on välja toodud kümme küsimust. Esita need endale ja vaata, mitmele küsimusele vastad jaatavalt. Kui sa vastad kõigile või enamikule jaatavalt, siis võid üsna rahul olla, sest oled järelikult õnnelik inimene, kirjutab Elite Daily.

1. Kas sa mõtled sageli sellele, mis su elus puudu on? Selleks, et oma eluga tõeliselt rahul olla, pead õppima, kuidas liikuda suuremate eesmärkide poole, samal ajal aktsepteerides seda, mis sul on juba olemas.

2. Kas sa oled perfektsionist? Kuigi alati on hea püüelda parima poole, võib täiuslikkuse tagaajamine viia põrumiseni. Lõpuks ei tee see sind õnnelikuks, vaid hoopis õnnetuks.

3. Kas sa oled näinud kõvasti vaeva, et jõuda sellesse punkti, kus sa hetkel oled? Õnnetunnet tekitab see, kui saad tagasi vaadata ja tunnistada, et kõik, mis on sinu ees, on tulnud tänu raskele tööle.

4. Kas sul on üks suur eesmärk silme ees ja kas sa püüdled aktiivselt selle suunas? Üks asi on see, kui sa tahad alati enamat, ent hoopis teine asi on see, kui sul on kindel eesmärk. Kui liigud aktiivselt eesmärkide saavutamise suunas, siis tunned suuremat rahuldust ka väiksemate saavutuste üle.

5. Kas sa lubad endal lõõgastuda sama palju, kui sa töötad? Ära kurna end tööga ära, sest see ei tekita kunagi rahulolu. Pea meeles iga päev võtta aeg maha, et lõõgastuda ja päevale tagasi mõelda.

6. Kui oleksid keegi teine ja kohtuksid endaga, kas tahaksid enda sõber olla? Raske on näha end läbi kellegi teise silmade, aga tee proovi. Kas sa oled isekas? Oled sa hea sõber? Kas usaldaksid endale saladusi ja kas oled alati usaldusväärne?

7. Kas suudad leppida mõttega, et asjad on pidevas liikumises ja kas suudad muutusi tervitada? Mõned inimesed on õnnetud, sest nad on muutunud liiga mugavaks. Aga muutusi ei saa vältida. vahel võivad muutused olla üsna väiksed, kuid sa pead olema suuteline tegelema kõigega, mis elu su teele paiskab.

8. Kas kiidad end vahel oma saavutuste pärast? Kuidas sa saaksid õnnelikuks saada, kui sa ei tunnusta end kunagi juba saavutatud asjade eest? Ära oota, et keegi teine sind kiidaks, tee seda ise.

9. Kas sa naerad rohkem, kui nutad? Luba oma ellu rohkem asju, mis ajaksid sind naerma, sest elus on tähtsam rohkem naerda, kui nutta.

10. Kui su elu oleks igavesti selline, nagu see on praegu, kas sa peaksid vastu? Me teame, et asjad muutuvad, aga kujuta ette, et muutusi enam ei toimuks – et kõik jääks täpselt nii, nagu see on praegusel hetkel. Kas selline elu teeks sind õnnelikuks? Kui vastad jaatavalt, siis oled valmis kõigeks, mis elul on sulle pakkuda. Kui vastad eitavalt, siis peaksid midagi muutma, et inimesena kasvada ja lubada endal harjuda selle rolliga, mis sulle on antud.

Õnnetunne on miski, mida me peame õppima tervitama. Ei saa eeldada ja oodata, et õnn tuleb. See on üks suurmaid probleeme: me eeldame, et õnn tuleb ilma, et peaksime selle nimel pingutama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles