Milline trenn on talvel parem: õues kõndimine või jõusaalis rassimine? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et külma ilmaga õues kõndides peab keha ohtralt kaloreid põletama ja see võib olla parem trenn, kui jõusaalis rassimine.

Teadlased märkisid, et madalamas temperatuuris liikumine aitab võidelda ülekaalulisuse vastu. Uuringutega tehti kindlaks, et kõigest 10-15 minutit külma temperatuuri käes olemist mõjub kehale väga hästi ja aitab rasvu põletada, edastab Genius Beauty.

Uuringu raames paluti kergetes trennirõivastes vabatahtlikel viibida ruumis, kus temperatuur oli -8 kraadi. Kui vabatahtlikud olid ruumis, alandati temperatuuri -11 kraadini. Teadlased täheldasid, et -9 kraadi juures hakkasid osalejate lihased külma tõttu värisema ja keha hakkas üsna tõhusalt rasvu põletama. 

Uuringu teises osas paluti vabatahtlikel treenida ratta peal. Teadlased tegid kindlaks, et tavatemperatuuril ratta peal treenides pidid inimesed trenni tegema vähemalt tund aega, et nende keha põletaks sama palju rasvu, kui kõigest 15 minutiga külma käes olles.

See pole esimene uuring, millest on selgunud, et külmas treenides hakkab keha üsna kiiresti rasvu põletama. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles