Kümme põhjust, miks sa pole veel rikkaks saanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtilugu võib tunduda, et rikkus on miski, milleni on suutelised küündima vaid vähesed, samas kui teised peavad vaesuses virelema. Ent nii mõnigi miljonär võib kinnitada, et rikkaks saamine ei olene juhusest – see oleneb ainult sinust ja sinu suhtumisest rahasse.

Lifehack tõi välja kümme põhjust, miks sa pole veel rikkaks saanud.

1. Usud, et rikkus on vähestele mõeldud privileeg. Nagu mainitud – tähtis on vaid see, kuidas sa rahast mõtled. Kui muudad oma mõtteviisi, siis võib hakata muutuma ka su majanduslik olukord.

2. Sa ei arva, et oleksid piisavalt tark. Haridus – või selle puudumine – pole veel ühtki rikast inimest tagasi hoidnud. Microsofti, Facebooki, IKEA ja Delli loojad on kas ülikooli pooleli jätnud või üldse mitte õppima asunudki.

3. Arvad, et sa ei saa rikkaks saada, sest pole piisavalt ambitsioonikas. Rikkaks saamise jaoks pole tingimata vaja ambitsiooni, vaid hoopis usku endasse ja sellesse, et sa suudad oma unistused tõeks teha. Selleks, et omal käel rikkaks saada, pead rohkem endasse uskuma.

4. Keskendud raha säästmisele, mitte suurema sissetuleku teenimisele. Ära saa valesti aru: rikkad inimesed säästavad ka, aga nad teevad seda targalt ja nad mõtlevad kogu aeg sellele, kuidas rohkem raha teenida.

5. Usud, et raha saab rohkem teenida vaid siis, kui teha rohkem tööd. See on üsna selge, et kui teed rohkem tööd, siis saad ka rohkem palka. Aga see sind rikkaks ei tee. Rikkad inimesed otsivad mooduseid, kuidas lahendada probleeme ja mis tooks neile rohkem raha sisse. See ei sõltu sellest, mitu tundi tööd nad päevas teevad.

6. Sa kardad põruda. Paljud rikkurid on oma elus vähemalt korra millestki läbi kukkunud. Ära karda vigu teha. Võta neid kui õppetunde. Põrumine õpetab sulle nii mõndagi, kuid sellesse ei tasuks suhtuda kuigi dramaatiliselt.

7. Sa ei veeda aega õigete inimestega. Me kõik armastame oma sõpru. Aga kui su sõbrad on vaesed ega mõtle kuigi suurelt, siis ei tule nendega koosolemine sulle just kasuks. Rikkad inimesed suhtlevad teiste rikastega, sest nad õpivad üksteiselt. Kui tahad rikkaks saada, ole koos rikaste inimestega.

8. Usud, et elu peabki raske olema. Meile õpetatakse, et me peame olema tänulikud selle eest, mis meil on. See on tõsi, aga see ei tähenda, et sa peaksid sellega leppima. Rikkad inimesed püüdlevad alati enama poole ja seda peaksid ka sina tegema.

9. Arvad, et raha on kurja juur. Raha on vajalik selleks, et osta igapäevaseid asju. Aga rikaste jaoks on raha midagi palju enamat – see on positiivne vahend, mille abil saab raha juurde tekitada, mis annab igatsetud vabaduse ja võimaldab elada muretult.

10. Sa ei salli rikkaid inimesi. Sageli arvatakse, et rikkurid on valetajad, pätid, ära hellitatud, eneseimetlejad jne. Võib-olla pelgad sa jõukaks saamist just sellepärast, et sulle tundub, et peaksid selleks oma hinge ära müüma. Tegelikult on paljud rikkurid üsna helded inimesed, kes tegelevad palju heategevusega ja neilt oleks väga palju õppida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles