Kavalaid nippe, kuidas kasutada vanu sukkpükse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Katkiseid ja kulunud sukkpükse ei pea kohe minema viskama – neid saab majapidamises üsna asjalikult ära kasutada.

Good Housekeeping tõi välja mõned kavalad nipid, kuidas kasutada vanu sukkpükse.

  • Otsi üles pisikesed vidinad

Kui midagi väikest peaks põrandale kukkuma – näiteks kõrvarõngaste tagumine osa –, siis võib olla üsna keeruline seda üles leida. Ent ära anna alla. Võta vanad sukkpüksid ja tõmba need üle tolmuimeja toru (kinnita paika kummi abil). Seejärel pane tolmuimeja tööle ja saad maast üles tõsta kõik pisikesed vidinad kartmata, et need paiskuksid tolmuimejasse.

  • Pane sibulad rippuma

Pista sibulad sukkpükste ühte säärde ja tee sibulate vahele väiksed sõlmed. Sel moel pääseb õhk sibulatele ligi ja need säilivad kauem. Kui soovid sibulat kasutada, lõika lihtsalt kõige alumine ülejäänud rea küljest lahti.

  • Korja kokku lemmiklooma karvad

Tee vanadest sukkpükstest väike pallike ja hõõru sellega diivanil või toolil seda kohta, kust soovid lemmiklooma karvu eemaldada.

  • Pikenda pakkepaberite eluiga

Lahtised pakkepaberi rullid võivad tihtipeale otstest narmendama hakata, samuti võivad need rullid lahti vajuda. Pista pakkepaberi rull sukkpükste säärde ja seo sukkpüksid mõlemast otsast kinni.

  • Kogu kokku seebitükkide jäänused

Seebitükid kuluvad kasutades üha väiksemaks ja tihtipeale võivad üksikud vanad tükid vannituppa vedelema jääda. Kogu need tükid sukkpükste säärde – sel moel saad seebi maksimaalselt ära kasutada ja see ei libise nii kergesti käest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles