Pisarateta pisarakook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisarateta pisarakook
Pisarateta pisarakook Foto: Egert Kamenik

Möödunud nädalal valis Veski Mati kõige tervislikuma talveküpsetise, millest võid lähemalt lugeda siit. Kümne finalisti sekka pääses ka pisarateta pisarakook, mille autoriks on terviseblogija Helena Kõivsaar.

Pisarateta pisarakook

Autor: Helena Kõivsaar

  • 4 muna
  • 1 pakk 5-protsendilist kohupiima
  • pool suuremat või 1 väike banaan
  • 1 klaas marju
  • 6 spl täistera kaerajahu
  • küpsetuspulbrit
  • steviat
  • kaneeli
  • tibake soola
  • kookosrasva
  • rabarberit

Eralda munakollased munavalgetest. Põhja jaoks vahusta kergelt munakollased, lisa banaan, stevia, kaerajahu, küpsetuspulber ja kohupiim. Vala tainas vormi ja peale lao vaarikad/maasikad. Küpseta 200 kraadi juures seni, kuni on pealt pruunim. Samal ajal vahusta kausis munavalge. Munavalge läheb hästi vahtu, kui lisada ülivähe soola. Soovi korral võid munavalget maitsestada ka steviaga. Kui munavalge on tugevalt vahus, siis lisa see ettevaatlikult ülejäänud koogile ja küpseta seni, kuni pealt on pruun. Kui tuleb rabarberihooaeg, sobiks ka see ideaalselt koogi vahele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles