Uuring kinnitas, et naiste meelistegevus parandab tõepoolest meeleolu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised, kes armastavad poodides käia, teavad väga hästi, et poodlemine parandab meeleolu. Arizona State’i ülikooli teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et see on tõesti nii: kui sul on olnud väsitav ja raske päev, siis poodides käimine võib aidata meeleolu paremaks muuta.

Ent on ka üks konks: selleks, et meeleolu tõesti paremaks läheks, tuleb poest osta õigeid asju. Teadlased soovitavad vältida neid tooteid, mis võivad sulle meenutada seda, mis su tuju halvaks muutis, kirjutab Glamour.

Turunduse abiprofessor Monika Lisjak selgitas, et kui sul on paha tuju sellepärast, et sa ei saanud tööl ametikõrgendust, siis pole mõtet osta omale uut kontorikleiti, kuna see muserdab sind veelgi rohkem. Lisjaki tehtud uuringust paljastus, et kui inimene ostab näiliselt ebavajalikke asju (nt uue käekoti või kingad), siis ta meeleolu paraneb ja ta muutub produktiivsemaks.

Järgmine kord, kui töö tekitab masendust, mine osta uued teksased või trenniriided – teisisõnu, midagi, mis ei seostu sinu jaoks tööga. Kui vesine ilm muudab sind pahuraks, osta omale uusi rõivaid värsketest kevadkollektsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles