Üks asi, mis teeb sind teistest õnnelikumaks (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Plaanid täna õhtul sõbrannaga lobiseda ja veini juua? Vahel on see kindlasti tore ja lõõgastav tegevus, aga kui tahad tõeliselt õnnelik olla, veeda õhtu oma lemmikraamatu seltsis.

Teadlased tegid hiljuti kindlaks, et õhtul mõne hea raamatu lugemine muudab inimesi õnnelikumaks. Uuringus osales 2000 Suurbritannia täiskasvanut ja neile esitati 17 küsimust lugemisharjumuste kohta, vahendab Elite Daily.

Üle veerandi osalejatest tunnistas, et lugemine on julgustanud neid tegema elus positiivseid muutusi. 41 protsenti vastanutest sõnas, et raamatu lugemine oli lõõgastavam tegevus, kui sõbrannadega ööklubis käimine, klaasi veini joomine või vannis mõnulemine.

See pole esimene uuring, mis on lähemalt vaadelnud lugemise kasulikkust. 2006. ja 2009. aastatel avaldas psühholoog Raymond Mar uuringu, millest selgus, et ilukirjandust lugevad inimesed on suurema empaatiavõimega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles