Vastlapäeva retseptisoovitus: sibulasupp ahjus röstitud juustusaiadega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustusaiad.
Juustusaiad. Foto: Lauri Laan

Kel täna traditsioonilise hernesupi keetmiseks aega või isu ei ole, neil soovitab hinnatud Põhjaka mõisa restorani kokk Ott Tomik keeta üks kosutav prantsusepärane sibulasupp ja pakkuda kõrvale krõbedaid juustusaiu.

Põhjaka mõisa sibulasupp

Supi keetmiseks:

  • 5-6 keskmist mugulsibulat
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 vars porrulauku 
  • 50 g 82-protsendilist võid

300 g valget veini 

1,5 l veisepuljongit

Soola, pipart, suhkrut, peterselli, tilli ja rohelist sibulat

Juustusaiadeks:

  • Meelepärast saia või sepikut
  • 250 g juustu

Kuidas teha:

1) Koori sibulad ja pese porrulaugud jooksva vee all puhtaks. Tükelda need suupärasteks ribadeks. Pane 1/3 tükeldatud porrulaugust kõrvale, et see hiljem valmis supile lisada.

2) Sulata potis või ning kuumuta sibul ja ülejäänud porrulauk selles läbi.

3) Lisa valge vein ja lase segul vaiksel tulel 10 minutit haududa.

4) Kalla potti veisepuljong ja keeda suppi vaiksel tulel umbes tund aega. Seejärel lisa supile peeneks hakitud küüslauk ja alguses kõrvale pandud porrulauk.

5) Hauta suppi veel 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.

Supi juurde sobivad krõbedad juustusaiad, mille valmistamiseks riivi juust jämeda riiviga, lõika saiast viilud, laota neile uhke kiht riivjuustu peale ja küpseta ahjus kuldpruuniks.

Lõpus haki maitseroheline, lisa supile ja serveeri supp koos juustusaiadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles