Kümme märki, et oled targem, kui välja paistad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võiks ju öelda, et maailmas on palju rumalaid inimesi, aga see pole päris tõsi: rumalad inimesed on nimelt tavaliselt kõige lärmakamad, mistõttu paistavad nad rohkem silma. Maailmas on väga palju intelligentseid inimesi, kuid esmapilgul ei pruugi nende tarkus välja paista.

Lifehack tõi välja kümme märki, mis näitavad, et sa oled targem, kui välja paistad.

1. Sulle meeldib öösiti üleval olla

Teadlased on kindlaks teinud, et need, kellele meeldib kaua üleval olla ja kes on võimelised öösel töökad olema, on kõrgema IQ-ga inimesed kui need, kes ärkavad hommikul varakult üles. Ent ära arva, et kui harjutad end õhtul kauem üleval olema, siis muutud targemaks. Targemad inimesed lihtsalt töötavad ja pidutsevad õhtul kaua ning ärkavad umbes lõuna paiku. 

2. Sa oled vaikne

Vaiksete inimeste kohta levib mitmeid valearvamusi, näiteks arvatakse, et kõik vaiksed inimesed on kindlast introverdid, nad ei oska seltskonnas suhelda jne. See pole alati tõsi ja kuigi kõik vaiksed inimesed pole erakordselt targad, ei kipu targad inimesed oma teadmistega uhkustama. Nad hindavad olukorda ja mõtlevad sellele, mida teised räägivad ja kas neil on mõtet panustada.

3. Sa astud oma probleemidele vastu

Meie kõigi eludes esineb vahel probleeme, kuid targad inimesed astuvad oma probleemidele vastu. Väga intelligentne inimene teab, kuidas oma asju sättida nii, et probleemid ei tabaks teda ootamatult ja tal oleks aega nendega tegelemiseks. Tark inimene ei pelga probleeme ja tervitab väljakutseid.

4. Sa veedad aega tarkade ja loominguliste inimestega

See, kellega sa vabal ajal koos oled, peegeldab hästi seda, missugune inimene sa oled. Targad inimesed eelistavad neid kaaslasi, kes on nende endi moodi (targad, loomingulised, kultuurihuvilised). Alati leidub ka erandeid, aga kui sa veedad 80 protsenti oma ajast tarkade inimeste seltsis, siis ilmselt oled ise üks neist.

5. Sa püüdled täiuslikkuse poole

Intelligentsed inimesed püüdlevad igas olukorras täiuslikkuse poole, mistõttu võib iga kord nende välimuses märgata väikseid muudatusi. Nad on alati natuke teistsugused kui eelmisel korral. Selline mõtteviis kehtib neil kõige kohta.

6. Sa oled enda suhtes üsna kriitiline

Targad inimesed võivad enda suhtes üsna kriitilised olla, aga kuna nad on kriitikaga harjunud, oskavad nad ka teistelt seda vastu võtta, mitte ei lähe endast välja.

7. Sulle meeldib asjadega kursis olla

Intelligentsed inimesed tahavad alati kõigega kursis olla ja täiendada oma teadmisi. Nad hoiavad silma peal kohalikel ja maailmasündmusi kajastavatel uudistel ning loevad pidevalt nende valdkonda puudutavaid artikleid. Intelligentsed inimesed teavad, et õppimine ja arenemine toimuvad elu lõpuni.

8. Sul on pidevalt mitu erinevat projekti käsil

Tarkadel inimestel on alati korraga mitu erinevat projekti käsil. Kuigi paljudele inimestele meeldib oma vaba aega erinevate tegevustega täita, peavad targad silmas, et need tegevused aitaksid neil areneda ja elus edasi liikuda. Kõik targad inimesed pole alati väga produktiivsed, aga selline ajaplaneerimise oskus viitab intelligentsusele.

9. Sa esitad õigeid küsimusi

Tark inimene ei sega teiste jutule vahele ega ürita alati tähelepanu endale tõmmata. Ta võib vaikides istuda ja kuulata pikalt, kuidas teised räägivad. Kui nende jutt saab otsa, teab intelligentne inimene täpselt, milliseid küsimusi esitada. Nad annavad alati häid nõuandeid või suunavad vestluskaaslase õigete järeldusteni.

10. Sa ei arva, et oleksid erakordselt tark

Psühholoogid on arvamusel, et targad ja võimekad inimesed ei kipu ennast ülehindama, pigem leiavad nad, et nende teadmised pole midagi erilist. Mida targem on inimene, seda paremini teab ta seda, et alati on võimalik veel edasi areneda ja oma teadmisi täiendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles