Retseptivõistlus: hapukapsa püreesupp suitsupeekoniga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Postimehe naisteportaali ja Maxima vastlapäeva retseptivõistlusele saatis kaks supiretsepti Urve Kikkas. Ootame ka sinu retsepti!

Hapukapsa püreesupp suitsupeekoniga

  • 300-400 g hapukapsast
  • 1 porgand
  • 1-2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl võid
  • 0,5 l puljongit või 1-2 puljongikuubikut ja vett
  • 3-4 kartulit
  • 200 g vahukoort või topsijuustu
  • 100 g peekonit vm suitsusinki
  • soola, suhkrut, pipart, tilli, murulauku

Pruunista peekon ja võta pannilt. Peekoni rasvas prae sibul, küüslauk ja porgand. Pane potti puljong, kapsas ja kartul. Lisa sibulad, küüslauk ja porgand. Keeda pehmeks. Lisa või, koor ja püreesta. Kuumuta keemiseni. Peale raputa krõbe peekon praetud sibulaga. Kõrvale röstitud ciabatta ürdivõiga. Head isu!

Rohelise herne püreesupp

  • 1 pakk külmutatud herneid
  • 0,5 l puljongit või puljongikuubik
  • 200 g rõõska koort või topsijuustu
  • 200 g peekonit vm sinki
  • 1 sibul
  • soola, tilli, peterselli, veidi münti

Prae peekon. Saadud rasvas prae sibul. Keeda herned puljongis pehmeks, lisa sibul, koor või juust, püreesta ning kaunista peekoni ja ürtidega. Kõrvale rösti tumedat ciabatta-saia ürdivõiga. Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles