Mis reedab naise huvi mehe vastu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui armuelu on tuksis, tasub vaadata, ehk tuleb teadus appi. Kansase ülikoolis tehti uurimus, mis näitas, et suhteedu ennustab esmakohtumisel kõige paremini naise naer.

Väljaandes Evolutionary Psychology avaldati uuring, milles vaadati lähemalt huumori ja intelligentsuse seost ning mõju suhetele, edastab Real Simple. 

Esiteks palusid teadlased 35 inimesel uurida 100 Facebooki kasutaja profiili ja oletada, milline võiks olla nende iseloom. Selle asemel, et seostada huumorit intelligentsiga, leiti hoopis, et mida avatum keegi on, seda lõbusam ta tundub.

Teises katses vastasid küsitlusele 300 tudengit, kellelt koguti andmeid nende iseloomu, huumorisoone ja eksamite põhjal ka intelligentsuse kohta. Taas kord leiti seos ekstraverstuse ja naljasoone vahel, kuid ei leitud, et miski ühendaks huumorisoont ja intelligentsust. 

Viimaks vaadati lähemalt, kuidas mõjutab huumorisoon romantilisi suhteid. Uuringus osales 51 paari vallalisi ja heteroseksuaalseid tudengeid, kes pidid omavahel kohtuma, kümme minutit juttu ajama ja seejärel vastama küsitlusele. Nii nagu eelnevate uuringute puhul, ei tulnud ka sellest välja, et kumbki sugu oleks teisest rohkem nalja teinud. Küll aga tuli välja, et kui mees üritas nalja teha ja naine naeris tema nalja peale, siis oli naisel suurema tõenäosusega huvi mehe ja temaga tekkiva suhte vastu. Vastupidises olukorras sellist seost ei leitud - kui mees naeriski naise naljade peale, ei tähendanud see kindlasti, et mees oleks naisest huvitatud. Kui aga mõlemad naersid koos, suurenes tõenäosus, et paari vahel võiks midagi tekkida. 

Uuringu juhi Jeffrey Halli sõnul oli nende töö tulemuseks kaks olulist teadmist: et huumori abil saab välja näidata oma sobivat iseloomu ja et mehed kasutavad huumorit välja selgitamaks, kas naisel võib tekkida huvi edasi suhtlemiseks. Lisaks usub teadlane, et jagatud rõõm on igal juhul hea ning võib teed rajada ühise tuleviku loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles