Neli asja, mida võiks teha iga tööpäeva alguses

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled sinagi vähemalt korra läinud hommikul varem tööle, et jõuaksid end meilidega kurssi viia ja saaksid tööga varem pihta hakata. Võtad tassi kohvi ja istud lootusrikkalt arvuti taha, ent tunde hiljem avastad, et käes on lõuna ja sa pole olnud sugugi töökas.

Mida võiks hommikuti teha, et tööpäev oleks produktiivsem? Brit.co jagab nõuandeid.

1. Tee kõige tähtsam ülesanne esimesena. Uuringud on tõestanud, et hommikuti on inimestel kõige rohkem tahtejõudu, mis tähendab seda, et sul on kergem motiveerida end tüütuid ülesandeid täitma. Tee kindlaks, mis on su päeva tähtsaim ülesanne ja tegele sellega juba varakult.

2. Tee kindlaks potentsiaalsed segajad. Ekspertide hinnangul ei tasuks hommikut kulutada sellele, et loed ja vastad e-kirjadele. Keskendu hommikul hoopis sellele, mida sina pead ära tegema, mitte sellele, mida teised sinult tahavad. Vaata e-kirjad kiirelt üle ja tee kindlaks, millised neist võivad sind päeva jooksul segama hakata. Kui soovid, et su päev oleks produktiivne, ära kuluta hommikuti aega meilide lugemisele.

3. Vaata üle oma ülesannete nimekiri. Vaata oma tegemata asjade nimekiri üle ja sea ülesanded tähtsuse järjekorras paika. Selleks, et otsustada, milline ülesanne on tähtsam kui teine, mõtle järgmistele küsimustele: kas see viib sind tööalasele eesmärgile lähemale? Kas su ülemus ütles, et see on peamine prioriteet? Kas see toob sulle raha sisse? Kas see vähendab vaimset survet? Kas seda saab teha ainult täna? Kui nimekiri on üle vaadatud, mõtle, milliseid konkreetseid samme pead astuma, et need kõik asjad ära teha.

4. Ole kolleegide vastu hea. See kõlab lihtsalt, aga hommikul tööle minnes ära unusta oma kolleege tervitada. See muudab sinu tuju paremaks ja kolleegid on altimad sind päeva jooksul abistama, kui oled tööle tulnud heas tujus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles