Toiduained, mis teevad tervemaks ja ilusamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pole mingi saladus, et tasakaalustatud toitumine tagab hea tervise, kuid mõned toiduained mõjuvad imeliselt ka välimusele.

Huff Post tõi välja üheksa toiduainet, mis teevad sind tervemaks ja ühtlasi ka ilusamaks.

Tume šokolaad

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

See imemaitsev maiuspala sisaldab flavonoide, mis kindlustavad, et nahk oleks niisutatud ja kaitseb nahka päikesekahjustuste eest. Tume šokolaad aitab vähendada ka stressihormoone, mis aitavad hoida nahas piisavalt kollageeni ja see vähendab omakorda kortse. Pane tähele, et šokolaadis peaks olema kakaosisaldus vähemalt 70 protsenti.

Lõhe

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Lõhe sisaldab oomega-3-rasvhappeid, mis niisutavad nahka ja juukseid. Tänu sellele on nii kiharad kui ka nahk väga siledad ja terved. Lõhe sisaldab ka kasulikke aineid, mis kaitsevad nahka päikese eest. Eksperdid soovitavad eelistada vaba looduse, mitte kasvanduse lõhet.

Kreeka jogurt

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kui soovid tugevaid hambaid ja kaunist naeratust, söö rohkem kaltsiumi- ja valgurikast Kreeka jogurtit. Jogurtis on ka probiootikumid, mis vähendavad igemetel olevate bakterite hulka ja muudavad hingeõhu meeldivamaks.

Mustikad

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Mustikad on väga kasulikud ja aitavad vananemismärke ennetada. Mustikates olevad antioksüdandid aitavad vähendada vabade radikaalide tekitatud kahju (vabad radikaalid kiirendavad kortsude teket ja võivad põhjustada haigusi). Mustikad aitavad vabaneda ka aknest.

Maguskartul ehk bataat

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Bataadis on ohtralt C-vitamiini, mis on tähtis kollageeni tootmiseks. See tähendab, et maguskartul aitab kortse siluda.

Avokaado

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

See rikkalik ja kreemjas vili sisaldab küllastumata rasvu, mis on kehale kasulikud ja mis annavad juustele ning küüntele läiget. Avokaados on ka kasulikke aineid, mis mõjuvad silmadele hästi.

Kreeka pähkel

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Kreeka pähkel sisaldab nii oomega-3-rasvhappeid kui ka E-vitamiini, tänu millele on see kasulik juustele, nahale, luudele ja silmadele.

Spinat

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Spinat niisutab kenasti juukseid ja aitab kindlustada, et juuksed poleks liiga haprad. Spinat sisaldab A-vitamiini, beetakaroteeni, rauda ja C-vitamiini – need kõik mõjuvad peanahale väga hästi.

Austrid

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Austrid ei kuulu ilmselt kellegi igapäevamenüüsse, aga tasuks teada, et austrid on head tsingiallikad. Tsink aitab uuendada ja parandada naharakke, samuti on see hea küüntele, juustele ja silmadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles