Toidudisainer Helis Heiter töötas välja omanäolised vaakumkokteilid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sohvi Viik

Vaakumbaar tutvustab toidudisainer Helis Heiteri loodud uudseid vaakumkokteile.

Vaakumkokteilid on vaakumtehnoloogia abil 120 ml pakenditesse villitud joogid, mida saab kõrre abil mugavalt juua otse kotist. Seetõttu sobivad need hästi näiteks suvistele festivalidele.

Vaakumbaar Džinnikokteil bitteri, vermuti ja veriapelsiniga.
Vaakumbaar Džinnikokteil bitteri, vermuti ja veriapelsiniga. Foto: Sohvi Viik

1940ndatel kasutusele võetud vaakumpakendamine on uusim säilitusmeetod, eemaldades toidust täielikult hapniku loome keskkonna, kus bakteritel on võimatu ellu jääda. Vaakumpakendamise protsessi tulemusena kotis olevad maitsed segunevad ning intensiivistuvad koheselt. Tulemuseks on karakteriga kokteilid, mis säilitavad oma värskuse pikaks ajaks. 

Vaakumbaar Džinnikokteil laimi-piparmündi tõmmisega.
Vaakumbaar Džinnikokteil laimi-piparmündi tõmmisega. Foto: Sohvi Viik

Vaakumbaari lõputute maitsekombinatsioonide hulgast leiab nii klassikalisemaid kui ka ootamatuid maitseid. Tootevalikus on näiteks virgutav kokteil kurgimahla ja piparmündiga kui ka vürtsikat laengut andev Kimchi Verine Meeri.

Vaakumbaar "Neptuun" ehk üllatuste kokteil.
Vaakumbaar "Neptuun" ehk üllatuste kokteil. Foto: Sohvi Viik

Vaakumbaari kokteilid teeb eriliseks nende transportimise ja tarbimise mugavus. Festivali või suurema peo ajal sobivad neile, kes baarijärjekorras seismise asemel pigem sündmusest osa saada soovivad ning samuti on nad käepärased kaasa võtta näiteks piknikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles