Retseptivõistlus: peedisupp kookospiimaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Rebane

Postimehe naisteportaali ja Maxima vastlapäeva retseptivõistlusele saatis oma peedisupiretsepti Kristi Rebane. Ootame ka sinu retsepti!

See on üks mu talvine lemmiksupp, kus kodumaisele peedile annab eksootilist hõngu kookospiim. Supi teeb tervislikuks ka see, et soola ei ole lisatud: peet ja kookos annavad ise vajaliku maitsekuse ning mädarõigas väikese krehvti juurde, nii et ka muidu alati soolatopsi järele sirutuvad käed jäävad selle supi juures soola puutumata. Supp on igati tervislik ning samas toitev, ning kui teed kodus suurema laari, on seda spetsiaalse vettpidava topsiga hea ka kontorisse kaasa võtta, kui on olemas soojendamisvõimalus. 

Peedisupp kookospiimaga

  • 500 g peeti
  • 2 dl vett
  • 300 g kookoskoort või -kreemi
  • 1 sl mädarõigast
  • peotäis päevalilleseemneid 
  • musta pipart

Pese peedid ja keeda pehmeks. Koori ning tükelda potti. Peete koorega keetes ning alles siis koorides kaotad vähem peedi enda söödavat osa ning ka juurika värv jääb kirkam. Lisa vesi ning aja uuesti keema. Püreesta supp, pane uuesti tulele ning sega sisse kookoskreem. Kasuta rammusat kookoskreemi või -koort (erinevad tootjad kasutavad erinevat nime), mitte lahjat kookospiima, kus purgis on kookoseekstrakti asemel enamjaolt kõige tavalisem vesi. Samal ajal rösti kuival pannil päevalilleseemned. Maitsesta mädarõika ja musta pipraga, vajaduse korral lisa vett, et saada meelepärane konsistents. Serveeri kuuma suppi röstitud seemnete ja mõne tera musta pipraga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles