Kümme põhjust, miks lapsed käituvad halvasti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsevanemaks olemine pole alati lust ja lillepidu. Tihtipeale tuleb leida tasakaal tähelepanu, nõuannete, vabaduse jms vahel. 

Lifehack tõi välja kümme põhjust, miks lapsed võivad käituda halvasti.

1. Kui laps valetab sulle, siis see näitab, et minevikus oled sa mingite vigade puhul liialt karmilt käitunud.

2. Kui su lapsel on madal enesehinnang, siis tõenäoliselt on asi selles, et sa annad talle nõu, aga ei julgusta teda.

3. Kui su laps ei julge enda eest seista, siis võib asi olla selles, et sa oled teda avalikus kohas rangelt korrale kutsunud. Mõned eksperdid on arvamusel, et seda ei tohiks teha ka sugulaste ja sõprade ees, kuna see paneb lapse piinlikku olukorda ja võib mõjutada teda elu lõpuni.

4. Kui sa ostad oma lapsele kõike, ent ta võtab siiski asju, mis ei kuulu temale, on põhjuseks ilmselt see, et sa ei lase temal valida.

5. Kui su laps on argpüks, siis on asi selles, et sa tõttad talle liialt kiiresti appi. Ära lõhu kõiki takistusi, mis lapse teele satuvad.

6. Kui su laps on armukade, siis võib põhjuseks olla see, et sa võrdled teda tihti teistega.

7. Kui su laps saab kergesti vihaseks, siis pole sa teda piisavalt palju kiitnud. Ta on aru saanud, et saab sinu tähelepanu vaid siis, kui ta käitub halvasti.

8. Kui su laps ei austa teiste inimeste tundeid, siis võib asi olla selles, et sa kamandad teda pidevalt ega rõhuta seda, et tema tunded on olulised.

9. Kui su laps varjab pidevalt sinu eest midagi, siis on asi ilmselt selles, et sa teed tavaliselt sääsest elevandi.

10. Kui su laps käitub ebaviisakalt ja halvasti, siis seda on ta õppinud oma vanematelt või neilt, kes teda pidevalt ümbritsevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles