Talvised iluvõlurid: aaloe ja võiseemnikuvõi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Looduskosmeetikaga tegeleva pereettevõte Gaia Cosmetics juhataja Sandra Haugas toob talviste ilunippidena välja universaalse aaloe ja võiseemniku- ehk sheavõi.

Aloe vera ehk aaloe on loodustoodete asjatundja sõnul üks parimaid naha rahustajaid nii talvel kui suvel. Valgel perioodil aitab looduslik komponent leevendada päikesepõletust ning kargel ajal külmast tundlikuks muutunud nahka rahustada.

Kui nahk on pakasega väga tundlikuks, punetavaks ja võib-olla lõhenevaks muutunud, siis tasub peale määrida puhast aloe vera lehemahla või aloe geeli. Pakenditelt tuleks uurida aaloe sisaldust, juhtis Haugas tähelepanu. «Poodides müüakse palju tooteid, mis peaksid olema aaloe-tooteid, aga tegelikult sisaldavad seda koostisainet vähe.» Parimad valikud koosnevad 97 kuni 100 protsendi ulatuses aaloest.

Väikest purki sheavõid soovitas naine alati käeulatuses hoida. Tegemist on nii näo- kui kehanaha niisutajaga. Lisaks sobib määret kanda huultele ja pärast pesu kätele. Puhast rafineerimata võiseemnikutoodet võib asjatundja kinnitusel kasutada kogu keha pinnal.

Sheavõi on üks mitmeotstarbelisemaid määrdeid. Haugas soovitas võiet ka vannivette lisada. Umbes 3 kuni 4 supilusikatäit sheavõid pidavat sooja vee mõnusalt pehmeks tegema. Lisaks saab määret edukalt juuksemaskides kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles