Omapärane põhjus, miks meile vahel ei meeldi teised naised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga naine on seda kogenud: tutvud mõne sookaaslasega ja sul tekib tema suhtes halb tunne. Sa ei oska seda selgitada, aga sa tajud, et ta ei meeldi sulle. Ära rohkem oma pead vaeva, sest teadlased selgitasid välja, mis võib olla selle põhjuseks.

Berni ülikooli teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et naised, kel on kõrgem östrogeeni tase (mis saavutab tipphetke iga kuu vahetult enne ovulatsiooni), näevad võimaliku konkurendina neid naisi, kel on ovulatsioon, kirjutab Glamour.

Uuringu raames näidati naistele kahte fotot teistest naistest. Ühel fotol oleval naisel oli parajasti ovulatsioon, teisel fotol oleval naisel ei olnud. Seejärel küsiti naistelt, kumb fotol olevatest naistest võiks tõenäolisemalt nende meessoost kaaslasele silma teha. Kõrge östrogeeni tasemega naised uskusid, et need sookaaslased, kel oli parasjagu ovulatsioon, võiksid üritada nende kaaslast ära napsata.

Eelnevalt on uuringud tõestanud, et meeste silmis on atraktiivsemad need naised, kel on ovulatsioon. Nüüd selgus, et ka naised ise tajuvad neid naisi teisiti. Uuringu autor dr Janek Lobmaier selgitas, et ta tegelikult tahtiski uurida, kas ovulatsioon muudab naised teiste naiste silmis atraktiivsemaks, kuid juhuslikult avastas hoopis midagi muud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles