Tõeliselt õnnelike ja tervete naiste kümme head harjumust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas igatsed oma ellu rohkem tasakaalu? Selleks, et muuta oma eluviise tervislikumaks ja elu paremaks, järgi kümmet lihtsat nõuannet.

YourTango pani kirja tõeliselt õnnelike ja tervete naiste kümme head harjumust.

1. Hommikud olgu lõõgastavad

Varu hommikul kasvõi kõigest viis minutit, et lõõgastuda. See parandab tuju ja annab kogu päevaks energiat. Ära lahku kodust ilma hommikusööki söömata, tee ka mõned venitusharjutused ja võimalusel mediteeri. 

2. Ärka varem, et end liigutada

Treening soodustab endorfiinide tootmist ja see teeb tuju paremaks. Lisaks tõstab treening immuunsust, leevendab stressi ja muudab sind enesekindlamaks. Treening ei pea kestma tunde, ka lühiajaline regulaarne liikumine või keha liigutamine mõjub hästi.

3. Eelista tervislikku toitu

Töödeldud rämpstoit tõstab järsult veresuhkrut ja paiskab vereringesse palju ebaloomulikke aineid. Eine võib küll suur olla, kuid see ei täida siiski hästi kõhtu, sest sa ei saa sealt kõiki vajalikke toitaineid kätte. Eelista tervislikku toitu (täisteratooteid ja värsket kraami), sest see on sulle kasulik ja teeb õnnelikumaks.

4. Ära unusta juua vett

Kui tunned väsimust või vajad energiat, ära otsi kofeiini või suhkruga jooke. Sageli on aju väsinud just sellepärast, et sul on vedelikupuudus. Joo päeva jooksul võimalikult palju vett, et sul oleks piisavalt energiat.

5. Õpi oma keha kuulama

Õnnelike inimeste kehad töötavad nendega koos, mitte nende vastu. Kui kõht on täis saanud, lõpeta söömine. Kui tahad pingeid maandada, mine joogasse. Kui tunned, et su keha tahab liikuda, mine ja liiguta end. Kui sa oled valmis kuulama, siis on kehal nii mõndagi sulle öelda.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Juurviljad olgu au sees

Juurvilju ei peaks söögiks valmistama sellepärast, et sa pead neid sööma, vaid hoopis sellepärast, et sa tahad neid süüa. Värvikirevad juur- ja puuviljad annavad kehale palju vajalikke toitaineid.

7. Investeeri treenimisse ja tervisesse

Ära lükka trenniminekut edasi hetkeni, kuni tunned end halvasti või tervis hakkab käest ära minema. Kui tunned, et tahad trenni teha, tee seda kohe. Käi regulaarselt ka massaažis pingeid vähendamas ja ära unusta ka arsti juures käimast, et oma tervist kontrollida.

8. Ole alati tänulik

Kui keskendud vaid sellele, mis on su elust puudu, siis ei tunne sa kunagi rahuldust. Positiivsed inimesed ei mõtle kogu aeg sellele, et nad ei tee meelepärast tööd või et kaal ei näita soovitud numbrit. Nad on hoopis tänulikud nende asjade eest, mis on nende elus hästi.

9. Võta aeg maha ja naerata

Õnnelike ja tervete inimeste elu pole kogu aeg surmtõsine. Nad leiavad aega kallite inimeste jaoks ega pelga näidata headust välja ka võõrastele. Nad teavad sedagi, et naermine teeb alati tuju paremaks.

10. Puhka

Kui oled väsinud ja kurnatud, ära võta omale lisakohustusi. Sea oma võimete piirid paika, sel moel kaitsed ja hoolitsed ennast väsimuse eest. Kui vaja, ole üksi kodus ja lae oma akut. Kui on aeg magada, pane arvuti kinni ja lülita telefon välja ning lase kehal puhata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles