Poemüüja kogukale blogijale: ära venita neid riideid välja!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liz Gregg/picture alliance / moodboard

Videoblogija Shiann Friesen, YouTube'i kanali ShiCurves vedaja, keskendub peamiselt moe- ja iluteemadele. Eelmise aasta lõpus juhtus temaga aga poes intsident, mis solvas neiut ja millest ta otsustas teha pikema videopostituse.

Friesen käis Walmarti poes ja otsustas paari rõivaeset selga proovida. Ta pöördus proovikabiinide juures müüja poole, kes arvas, et Friesen ei peaks «selga toppima asju, mis pole talle ilmselgelt parajad». Friesenil on kogu vestlus videole salvestatud ja sealt on selgelt kuulda, kuidas müüja ütleb talle: «Ära venita neid riideid välja».

Friesen räägib oma videopostituses, et ta tundis, et teda diskrimineeritakse ja selgitas, et müüja palus tal jätta selga proovimata üks sviiter, mis oli blogijale silma jäänud. Sellest hoolimata soovis blogija sviitri ära osta. Ta proovis veel mitmeid rõivaid selja ja andis need siis müüjale, et viimane saaks need õigetesse kohtadesse tagasi panna. 

«Ütlesin talle, et ma proovisin neid ega venitanud midagi välja, sest kõik asjad olid mulle parajad,» selgias Friesen. «Ta hakkas minuga vaidlema ja avaldas arvamust, et ma ei peaks proovima selga asju, mis tema hinnangul pole mulle parajad... mida need kõik asjad tegelikult olid.»

Friesen sõnas, et on olnud ühenduses Walmarti klienditeenindusega ja temalt on vabandust palutud. Ta lõpetab oma video julgustava sõnumiga: «Mitte kellelgi pole õigust teid diskrimineerida. Kui see peaks juhtuma, tõstke lärmi ja seiske enda eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles