Vannitoast saab hubane koduspaa

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodune spaa.
Kodune spaa. Foto: SCANPIX

Alati ei pruugi olla aega või vahendeid, et lubada endale mõnus pikk nädalalõpp kosutavas spaakeskkonnas. Sellistes olukordades kulub väga ära kodune vannituba, milles loodud kõik võimalused lõõgastumiseks.  

Kodune spaavannituba ei pea olema üle mõistuse kallis lõbu, lõõgastava keskkonna saad oma pesuruumi tekitada ka siis, kui kunagi vannitoa ehitamisel sellele üldse mõelnud ei ole. Lihtsate ja odavate detailide lisamisega saad vannitoast luua tõelise oaasi, kus puhata tööstressist ja argimuredest. Veebiportaalid Rodale´s OrganicLife ja SparkPeople jagavad nõuandeid, kuidas seda kõige nutikamalt teha.

Üleüldine värviskeem

Spaavannituba ei saa kindlasti olla erksavärviline ja eklektiline ruum. Kui tahad, et sinu vannitoa saaks vajadusel muuta tõeliseks koduspaaks, kasuta seal rahulikke, rahustavaid ja looduslähedasi naturaalseid toone. Heaks valikuks on beežid, hallid ja pruunid toonid.

Luksuslikud detailid

Igav ehituspoe seebialus ja tavaline svamm ei kuulu kindlasti koduse spaakogemuse juurde. Investeeri detailidesse ja vali vannitoa sisustus hoolikalt, vastasel juhul on võimatu selles ruumis täielikult lõõgastuda ja end erilisena tunda. Muretse ilusad seebialused, hambaharjatopsid, pesemisvahendite dosaatorid ja muu selline.

Küünlad, küünlad ja veelkord küünlad!

Kasuta neid ohtralt ja kanna kindlasti hoolt selle eest, et teiste seas oleksid ka mõned kvaliteetsed lõhnaküünlad. Kvaliteetsed on sedasorti, mille valmistamisel on kasutatud naturaalseid õlisid. Küünla lõhn vali vastavalt sellele, kas soovid lõõgastust või ergutust. Esimesel juhul sobib hästi näiteks lavendel, meeliergutavalt mõjuvad aga tsiruselised ja eukalüpt ning teepuuõli.

Ära unusta muusikat

Siinkohal ei pea me kindlasti silmas sedasorti muusikat, mille saatel sulle hommikuni pidutseda meeldib, vaid muusikat, mis loob kodusele spaakogemusele mõnusa lõõgastava tausta. Õige lõõgastav muusika alandab su vererõhku ja aeglustab pulssi, nii et ära ära alahinda muusika olulisust selle kogemuse kujundamisel! Võid vabatl muusikapoodidest paluda soovitada plaate lõõgastava muusikaga – sellised on täiesti olemas.

Kvaliteetsed aroomiõlid

Nii nagu need on olulised õige lõhnaküünla valmistamisel, on need olulised ka tõelise spaakogemuse loomisel. Profispaades kasutavad massöörid neid massaažide tegemisel ja täpselt sama võid teha kodus. Või siis lisa mõned tilgad kvaliteetset aroomiõli vannivette. Aroomiõlid elustavad ja noorendavad nahka.

Mugav mööbel

Mugava koduse spaakogemuse saamiseks peab vannitoas olema piisavalt ruumi. Näiteks võiks sinna mahtuda mõni tugitool, millel mugav riideid hoida ja vahetada, aga kui nii palju vaba pinda pole, siis mõne järi või pisema tooli võiks vähemasti püüda ära mahutada. See lisab tühipaljale pesuruumile lihtsalt nii palju luksust.

Naturaalsed materjalid

Odava papist ukse asemel võiksid kaaluda vannitoale näiteks täispuidust kvaliteetse lükandukse paigaldamist – see pole kallis ettevõtmine, eriti, kui valmistad ukse ise, aga lisab pesuruumile palju looduslähedast luksust. Samuti võiksid vannitoas sees kasutada võimalikult palju naturaalseid materjale, rookida sealt välja plastiku ja laminaadi.

Kandikud

Iga tõelise spaakogemuse juurde, olgu tegu massaaži või vanniga, peaks kuuluma kaunid puidust kvaliteetsed kandikud, millele asetada vajalikud tarbed, näiteks massaažiõlid või vanniprotsetuurideks mõeldud kraam. Samuti võib neil hoida veini- või vahuveinipokaale.

Lilled

Vannituppa sobivad spaakogemuse loomiseks eriti hästi näiteks orhideed, aga ka muud eksootilisemat päritolu potililled passivad hästi. Kui neid ei ole, ajavad asja ära ka võimalikult minimalistliku joonega lõikelilled.

Luksuslikud kehahooldustooted

Kui tahad kodusest spaast tõelist elamust, ei tasu loota, et odava seebi ja dušigeeliga kaugele jõuad. Investeeri korralikku vannisoola või -vahtu, samuti võid proovida vanniõlipärleid. Hangi korralik kehakoorija ja kõik muud kvaliteetsed ja luksuslikud tooted, mida vannis kasutada plaanid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles