Koduspaa iluhoolitsuste ABC: meeli paitavad ilurituaalid

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia

Külmal ajal vajame kallistusi! Samamoodi nagu keha tasub pakkida soojade kampsikute kaissu, võiks meeli hellitada koduste spaarituaalidega. Usu – see on lihtsaim tee õnnetundeni!

Kui plaanis on õdus spaaõhtu iseenda suurepärases seltskonnas, siis tähtsaim vahend, mida vajad, on aeg. Kiirustamine kustutab nii kogu mõnu kui kasu. Just taastava ajaoaasi tekitamine tormlevasse maailma ongi see, mis silmad rahulolust särama paneb. Kuna meile lääne inimestena on niisama tegevusetult istuda paras katsumus, on ideaalseks tšilltegevuseks vannis ligunemine, aeg luubis kehakoorimine, maskitamine või kreemitamine.

Kuidas, kellega, millega?

Praktilised põhjamaalased ronivad vanni asja pärast – ennast puhtaks küürima. Õhtumaade kaunitarid aga langevad seda kuuldes minestusse – kuidas, kas see on tõesti võimalik? Sa võtad vanni ja ei pesegi end puhtaks enne seda? Koduse spaaõhtu hakatuseks on hea mõte päevastress, tolm ja mured esmalt duši all maha uhtuda. Ja alles seejärel lõhnavasse aroomivanni sulpsata.

kui siidpehme nahk peale spaapidu hõrgult lõhnab, on lihtne end jumalannana tunda.

Olen avastanud, et nüüdisaja vannid, isegi ühele inimesele mõeldud, on sageli päris pirakad, nii et ka kaks armunud inimest mahuvad sinna lahedasti ära. Nii et aeg endale võib vabalt olla ka aeg «meile» – see on maitseasi. Shreki-naise mudamask sellisel juhul ehk käiku ei läheks, kuid õnnehormoonidega üleujutav lõpptulemus võib olla täpselt sama tore.

Vann muutub hoopis teiseks, kui vette lisada õli või aroomiaineid. Võid tabada ka kaks kärbest korraga – aroomiõli niisutab nahka, jätab selle meelalt lõhnavaks ja täidab kogu ruumi erilise õhustikuga. Lõhnameeled on inimestel erinevad, rohkem kui kellegi soovitusi usalda siin omaenda nina. Nii ergutavaid kui rahustavaid lõhnu on rikkalik valik, mõned naiselikumad, mõned jõulisemad. Ning kui siidpehme nahk peale spaapidu hõrgult lõhnab, on lihtne end jumalannana tunda.

Rituaalide abc

Foto: PantherMedia

Pehme, pringi, sileda ja särava naha vastu pole meil kellelgi midagi, eks? Mõnusa spaaõhtu

käigus on selle omanikuks saada lihtsamast lihtsam. Kes soovib asja põhjalikult ette võtta, võiks teada – aroomid ja aurud vannis avavad nii meeled kui nahapoorid, sul on ideaalne võimalus soovi korral oma naha kaunimaks muutmisega tegeleda. Seda puhastada, rahustada või ka remontida. Esmalt kasutada mõnd virgutavat koorijat. Kui surnud rakud eemaldatud, mõjuvad kõik maskid palju tõhusamalt ning kreemid imenduvad paremini. Mida iganes järgmise etapina ette võtad – koorimisest alustades on selle mõju suurim.

Foto: PantherMedia

Maskid suudavad nii mõndagi: puhastavad, parandavad, siluvad, niisutavad ja noorendavad nahka. Unustada ei tasu ka silmi. Hei, tuleb ju meelde, kuidas sulle spaas käies niisutatud vatitupsud või eriline mask silmile seati? See on hea mõte, mis aitab end täiuslikult välja lülitada ka omas kodus. Tea, et olgu maski koostis ja mõju kui imeline tahes, jooksu pealt seda kasutades ei jõua teraapiline toime meile lihtsalt kohale. Inimene on tervik, meeled on pikatoimelise loomuga ning kehaga eraldi tegelemine tulemust ei anna. Võta aga aeg maha, lõõgastu, puhasta pea ja sulle vaatab pärast peeglist vastu kui võluunest virgunud imekaunis Okasroosike.

Kõige lõpuks on oluline nahka toita ja selle niiskustasakaal taastada. Vesi mõjub lõõgastavalt nii lihastele kui meeltele ning on inimesele tegelikult väga loomulik keskkond. Nahale mõjub see aga kuivatavalt. Mida pikemalt end vanni mõnulema unustame, seda kindlamalt niiskust kaotanud nahk hiljem kreemi nõuab. Isegi neil, kes iga päev kehakreemidega ei mässa, tasub hõrgult lõhnav kreemirituaal plaani võtta.

Foto: AFP / Scanpix

HELLITAVAD KREEMID

1. Dove DermaSpa Uplifted+ sari, kehaõli või losjoon 9.99 Luksuslikult niisutatud nahk tänu uuenduslikule Cell-Moisturisersi tehnoloogiale, mis toimib naharaku südames. Meelelise aroomi loovad vesiliiliad, sandlipuu, patšuli ja magus muskus.

2. Dove DermaSpa Summer Revived tooniv ihupiim 7.99 Mõnus niisutav kreem, milles on peidus ka õrnad looduslikud isepruunistavad osakesed. Toonib loomulikult ning toob talvekahvatule nahale tõesõna justkui suvepaituse tagasi.

3. Decléor Aroma Nutrition rikkalik kreem 39.- Sulava ja siidise tekstuuri ning imelise teraapilise aroomiga kreem hellitab kuiva nahka ning see püsib pikka aega pehme, trimmis ning niisutatud. Ideaalne mõnulemiskreem peale vanni ja kehakoorimist.

4. The Body Shop Spa of the World Jaapani kameeliakreem 29.50 Kaunist kameeliaõit on jaapanlannad oma ilu heaks kasutanud juba 8. sajandist. Lille kõrge oleiinhappesisaldus on suurepärane niisutaja, sametisel kreemil on ka võrratu aroom.

5. Oriflame Stardust sädelusega kehakreem 4.90 Mõnus niisutaja, mis annab nahale ahvatlevad ploomi, datura ja patšuli aroomi ning kerge sädeluse. Ideaalne start romantiliseks õhtuks.

6. Mádara Daily Defence pihlaka kehavõi 25.- Rikkalik niisutus ja kaitse nahale, mis ka kõige kuivema ja tundlikuma naha õnnelikuks muudab. Õrn looduspuhas koostis on rikas vitamiinide ja antioksüdantide poolest, võid julgelt kasutada ka pere pisimate naha niisutamiseks.

7. Oriflame Feet Up Winter Woods jalakreem 4.50 Lõdvestav ja toitev kreem, mis teeb väsinud jalad kergeks ja niisutab kuiva nahka. Jalgade kreemitamine talvel pole muuseas luksus – see on vajadus! Seedriõlilõhnaline hellitus hoiab ära paksendite tekke ja kandade lõhenemise.

Foto: AFP / Scanpix

VANNIKAASLASED

1. The Body Shop Spa of the World Egiptuse piima ja mee vann 21.30 Tahad midagi erilist, mis oleks kuninganna Kleopatra vääriline? Viis kulbikest imepulbrit valmistab aromaatse piimavanni, mis lõõgastab taevalikult ning annab siidise ihu.

2. Lush Lover Lamp aromaatne vannipomm 6.15 Nunnu pallike sisaldab niisutavat kakaovõid, vanilli ja apelsiniõli – ehk siis meelalt lõhnav ja tujutõstev viis nahka niisutada ja vannielamus eriliseks muuta. Nahk lõhnab pärast kogu päeva. Või öö.

3. The Body Shop Honeymania vannimesi 16.- Metsaõite magusalt lõhnav mesi muutub vanniveega kohtudes kreemjaks vahuks. Teeb vanniskäigu magusaks naudinguks.

4. Decléor Aroma Nutrition õli 39.- Võrratult lõhnav niisutav õli, mida võid kanda kehakreemi asemel niiskele nahale või lisada sortsukese vannivette – sel juhul libiseb see niisutava loorina justkui iseenesest kehale.

Foto: AFP / Scanpix

KIRGASTAVAD KOORIJAD JA MASKID

1. Lemongrass kehakoorija sidrunheina ja rohelise teega (denimdream.com) 15.- Niisutavate helmestega sidrunheina ja rohelise tee kehakoorija sisaldab värskendavat kurgi ning niisutavat Aloe Vera ekstrakti, mis hellitavad ja pehmendavad nahka. Loodustoode eemaldab nahalt mustuse ja aitab kehast väljutada toksiine.

2. Decléor 1000 Grain kehakoorija 30.75 Muudab naha beebipehmeks! Surnud rakke eemaldavad nii ensüümid kui terakesed ja koorija nauditav, eriline tekstuur muutub kasutamise käigus õlisest piimjaks.

3. The Body Shop Spa of the World soolakoorija 26.90 Surnumere sool on hinnatud kõrge mineraalisisalduse ja kristallide jämeduse poolest, luues ergutava koorija, mis äratab naha justkui unest. Eemaldab surnud rakud, ergutab ja silub.

4. Mádara Detox sügavpuhastav mudamask 24.10 Looduslik ja tõhus puhastaja spaaõhtuks, kui plaanid omapead lõõgastuda ja veidi aega näost roheline olla sulle sobib. Põhjamaise metsajärve mudaga sügavpuhastav detox-mask, mis ahendab poore, leevendab põletikke, matistab ja värskendab.

5. TurBliss Bioaktiivne pinguldav näomask 9.90 Eesti looduspuhas kosmeetiline turvas on imeline iluravi – kiirendab kollageenitootmist, rakkude uuenemist, puhastab põhjalikult, leevendab põletikke ja silub kortse. Nahk jääb terve, kaunis ja kaitstud.

6. Decléor Intense Nutrition toitev maskiduo 2 tk 34.80 Kaks kihti maski annab tõepoolest topeltnaudingu ja niisutuse ka kõige kuivemale ja kurvemale nahale. Kanna esmalt peale üks mask, 5 minutit hiljem toitev kiht nr 2. Nahk jääb värske nagu äsjapuhkenud roosiõis.

7. Sundãri roosi ja lavendli niisutav mask 49.- Sügavniisutav mask rahustava roosiekstrakti, toitva shea-või ning vitamiinirikka vetikaekstraktiga. Aromaatne hoolitsus ergutab kollageeni tootmist ning sobib suurepäraselt ka tundliku naha probleemide leevendamiseks.

8. It’s Skin liblikakujuline silmaümbrusmask 3.90 Laheda liblikadisainiga siluv ja niisutav mask, millega on ka niisama ilus vannis pikutada. Brokoli, allantoniin, taimne kollageen ja vitamiinid helendavad silmaümbruse nahka, taastavad sära, võitlevad naha vananemise vastu. Jahuta enne kasutamist, saad eriliselt kirgastava efekti.

9. La Biosthetique Dermosthetique silmahoolduspadjakesed, 10 paari 58.- Rakuaktiivse hüdrogeeliga immutatud padjakesed niisutavad, siluvad, kirgastavad ja pinguldavad õrna silmaümbrusnahka. Kaasa need imevigurid spaarituaali, kui soovid pärast eriti särasilmne olla.

Foto: PantherMedia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles