Seitsme küünemure võimalikud põhjused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endale maniküüri tegemisel jäävad silma küüntel tekkivad muutused, millel on alati vähem või rohkem tõsine põhjus.

Kõige paremini suudavad küünte tervist hinnata professionaalid, kuid järgnevalt välja toodud märgid aitavad näha, mil tegemist võib olla probleemiga, kirjutas Geniusbeauty.com.

Kahvatud küüned

Noorena on meil säravad küüned, kuid vanusega muutuvad need kahvatumaks. Kui märkad aga, et küüned on paari nädalaga järsku valgeks tõmmanud, võib see viidata probleemidele (näiteks kehvveresus, südamehaigused või maksaprobleemid).

Kollakad küüned

Sel puhul võib tegemist olla süütu muutusega, kuna kollakaks muutuvad küüned, kui sageli punast lakki kasutada. Muul juhul võib see viidata seennakkustele. Paanikaks pole aga põhjust, kuna seenhaigusi saab enamasti edukalt ravida.

Sinakas nüanss

Tavaliselt viitab antud värvus hapniku omastamise probleemile organismis. Enamasti on see põhjustatud kopsuhaigusest või suhkrutõvest. Tegelikult võivad küüned sinakaks muutuda ka külmade käte puhul. Kuid püsivalt külmad käed võivad viidata mitmetele probleemidele, sealhulgas diabeedile. Seega tuleks jälgida enda käte temperatuuri.

Väikesed lohud küüntel

Enamasti on see põhjustatud väiksematest vigastustest küüntel. Kui taolisi augukesi tekib liiga palju, võib see olla märk psoriaasist või liigesepõletikust.

Lõhenenud küüned

Küünte koorumine, murdumine või lõhenemine võib viidata kilpnäärmehäiretele. Antud haigust saab testida kiirelt ja valutult. Seega ära muretse, vaid kontrolli ning täna küüsi õigseaegse märguande eest.

Paistes punased küünevallid

Punased ja paistes küünevallid võivad näidata probleeme sidekoega. Samas võib olla põhjuseks ka liiga karm küünelakieemaldusvahend, mis tekitas ärrituse. Esialgu vaheta vahend õrnema vastu.

Sinakasmustad või punakasmustad jooned küünte all

Antud probleem võib olla väga tõsine sümprom nahavähi või melanoomi korral. Igal juhul tasub koheselt arsti vastuvõtul käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles