Õpetaja palve lapsevanematele: riietuge lapsi kooli tuues viisakalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia algkooliõpetaja Kate Chisholm saatis hiljuti lapsevanematele kirja, milles palus, et vanemad ei kannaks pidžaamat ega teisi ööriideid, kui nad toovad oma lapse kooli või tulevad lapsele pärast tunde järele.

Chisholm märkas, et üha rohkem vanemaid kannab lapsi kooli tuues pidžaamat ja mõnel on ka kodusussid jalas. Õpetaja soovib, et vanemad ei teeks enam seda ja kannaksid ka kogunemistel viisakaid riideid, vahendab Huff Post.

«Olen täheldanud, et üha kasvav hulk lapsevanemaid kannavad lapsi kooli tuues pidžaamat ja ühel juhul ka susse. Kas ma tohiksin paluda, et kui te toote või viite oma lapsi, siis võtate eelnevalt paar minutit ja panete selga riided, mis on kodust lahkumiseks sobilikud,» kirjutab õpetaja oma pöördumises.

Chisholm selgitas, et tema eesmärgiks on see, et vanemad oleksid lastele heaks eeskujuks ja siiani on tema kiri saanud positiivset tagasisidet. Tema sõnul armastavad nii mõnedki vanemad koduseid riideid kanda ka siis, kui nad tulevad kooli koosolekule, ent nad võiksid lastele heaks eeskujuks olla ja enne kodust lahkumist pesemas käia ning riideid vahetada.

«Kui vanemad on nõus, siis on lihtsam ka lapsi veenda sama tegema. Kui me tahame lastega parimaid tulemusi saavutada, siis peame ka vanemate poole pöörduma,» sõnas õpetaja. 

Phil Naylor, kelle lapsed käivad selles koolis, sõnas lapsevanemate nimel, et nad toetavad seda ettevõtmist ja loodetavasti jõuab see sõnum kõigi vanemateni. «See on häbiväärne, me peaksime lastele eeskujuks olema, mitte julgustama neil halbade harjumuste kujunemist,» ütles Naylor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles