Kas sina tead, milleks on teksadel väike «viies tasku»?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled sa kunagi mõtisklenud, miks on su teksapükstel see tilluke lisatasku, mis on liiga väike, et olla kuidagi kasulik?

Seda küsiti ka Quoras ning kasutaja Nitin Sacheval oli vastus olemas. See väike «viies tasku», nagu teksapükste disainerid seda nimetavad, ilmus esimest korda Levi Straussi teksadele 1873. aastal. Brändi kodulehe andmetel lisati see originaalis pükstele, et kaitsta uure. Just kauboid olid uuridega hädas, kuna need kippusid aktiivse elu juures teksade taskutest välja kukkuma, sellal kui kauboid rantšodes rahmeldasid või hobustega ringi kappasid. Väike tasku aga hoidis uuri kenasti paigal.

Uurid kaotasid Esimese maailmasõja ajal oma populaarsuse, kuna sõduritel oli vaja kiirelt aega teada, nii ilmusid laialt kasutusele käekellad. Tasku teksastele on aga jäänud ning Levi Straussi inimesedki ütlevad, et lisataskust on tänapäevalgi kasu. Nimetatakse seda ju ka näiteks tiku-, kondoomi-, pileti- või münditaskuks, lisaks meeldib paljudele inimestele see stiilne kulunud ilme, mille tasku pärast mõnd pesukorda saavutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles