Retseptivõistlus: koorene köögiviljasupp suitsupeekoniga

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monika Aldosin

Postimehe naisteportaali ja Maxima talvisele retseptivõistlusele saatis oma supiretsepti ka Monika. Saada ka sina meile kirjeldus, kuidas valmistada su lemmikleent ning võid võita 50eurose ostukorvi!

Koorene köögiviljasupp suitsupeekoniga

Hea ja lihtne õhtusöök kogu perele.

Vaja läheb:

  • 110 g suitsutatud peekonit
  • 1 sl võid
  • 3 porgandit
  • 125 g keedetud pruuni riisi või 5-6 kartulit
  • 1 suur paprika
  • 1 kuhjaga sl jahu
  • 0,5 sl paprikapulbrit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 340 g purk konserveeritud maisi
  • 200 ml 10% rõõska koort

Valmistamine:

Esmalt haki peekon ja pruunista see võis. Siis lisa potti tükeldatud porgand ja paprika ning kuumuta umbes 5 minutit. Järgnevalt tuleb lisada jahu ja paprikapulber, segada hoolikalt läbi ning siis valada juurde köögiviljapuljong. Keeda suppi umbes 10 minutit, kuni porgandid on pehmed. Viimasena lisa keedetud riis ja koor.

Kartuliga tehes tuleb kartul panna koos porgandiga keema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles