Aeglane elu tähendab eelkõige õige kiirusega elamist

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raamatu «Kiirusta aeglaselt» autor Carl Honoré rääkis ajakirja Pere ja Kodu detsembrinumbris ilmunud intervjuus, et aeglane elu tähendab eelkõige õige kiirusega elamist.

Töötamiseks, söömiseks, laste kasvatamiseks, sportimiseks ja isegi seksimiseks - absoluutselt iga asja jaoks tuleb tema sõnul valida õige tempo.

Varem uudistereporterina töötanud mees meenutas, et tema elu oli üks pidev rabelemine ja tormamine - näiteks ei proovinudki ta enam kirjutada nii hästi kui suutis, vaid nii kiiresti kui jõudis. «Lõpuks tundus, et söön lõunat viimasel hetkel, kiirustades, ja loen ajalehte ahmides, justkui oleks kari kurje koeri kannul,» tõdes ta.

Samuti märkis Carl Honoré, et õnn on see, kui sa ei torma läbi elu, vaid elad seda mõnuga, ning esimene samm õnneliku elu poole on lõpetada muretsemine õnnelikuks saamise pärast. «Ela täiel rinnal, küll õnn hoolitseb selle eest, et ta sinuni jõuab,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles