Rinnaga toitmise avalike kohtade esikümnes troonib Eiffeli torn

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui veel mõnedki aastad tagasi arvati beebi rinnaga toitmine sobivat üksnes koduuste taha, siis praeguseks on emad oma toimetamispiire oluliselt laiendanud. Last imetav naisterahvas ostukeskuses pole haruldus, samamoodi ei takista söötmispausid reisimist.

Inglismaa terviseportaal NHS Choices on koostanud esikümne neist populaarsetest turismipaikadest, kus emad rahumeeli avalikus kohas pisipõnne rinnaga toidavad, vahendas Femalefirst.com.

Kuulsaimate paikade esikümne hulka, kus emad on last rinnaga toitnud, kuuluvad Eiffeli torn Pariisis, Vabadussammas ja Empire State Building New Yorgis, London Eye vaateratas, vulkaaniline Vesuuvi mägi Itaalias, Suhkrupea mägi (Sugar Loaf Mountain) Brasiilias, Disney maailm, Buckinghami palee, Sydney ooperimaja ja Alcatrazi vangla.

Küsitluses osalenud 1500 naisest vastasid peaaegu kõik, et tunnevad end vabalt avalikus kohas rinda andes, ja 96 protsenti vastanuist kinnitas, et on seda ka teinud. Teisalt tuvastati sama uurimuse käigus, et paljud emad saavad rinnaga last avalikus kohas toites negatiivse suhtumise osaliseks.

Naised on täheldanud jõllitamist ning saanud solvavaid ja süüdistavaid kommentaare. Samuti on emadel nõutud lahkumist kohast, kus nad on parajasti imikut rinnaga toitnud. Uuringus osalenud naiste arvates pole meedia piisavalt teemat kajastanud ja nad nõustusid, et kasu võiks olla teles selle tegevuse nähtavaks tegemisest, näiteks seriaalides.

Rinnapiim on imiku arenguks parim ning rinnaga toitmise eeliseks ongi, et seda saab teha ükskõik kus ja ükskõik millal, ema peab end selles lihtsalt kindlalt tundma. NHS Choices annab oma kodulehel selle osas ka ekstra nõu, soovitades oma käike ette plaanida, uurides võimalusel teistelt emadelt, millistes kohtades leidub mugavaid paiku rinnaga toitmiseks.

Lisaks soovitatakse kanda imetamiseks vastavat rinnahoidjat ning mugavat riietust. Mugav ja võrdlemisi privaatne on beebit rinnaga toita ka mõnedes kandelinades. Eraldi keelitatakse hoiduda kasutamast avalikke käimlaid, sest ise seal ju ei sööks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles