Eesti naistel on elu jooksul keskmiselt 6 seksuaalpartnerit

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolm aastat tagasi läbi viidud Eesti naiste tervise uuringust selgus, et keskmiselt on õrnema soo esindajatel elu jooksul 5,7 seksuaalpartnerit.

Seejuures on kõige rohkem seksuaalpartnereid olnud 25-34-aastastel naistel, kelle puhul on keskmiseks näitajaks 7,5.

Suuremal osal uuringus osalenud naistest, kes on olnud suguühtes, on olnud kas üks või siis tervelt 6 kuni 10 seksuaalpartnerit. Täpsemalt on vaid üks seksuaalpartner olnud 21,3 protsendil naistest ning 6 kuni 10 partnerit 18,9 protsendil.

Kaks seksuaalpartnerit on olnud 13,8, kolm partnerit 12,9, neli partnerit 8,9 ja viis partnerit 8,5 protsendil küsitletutest.

Kümnendikul naistest on elu jooksul olnud 11 või enam seksuaalpartnerit ning 5,6 protsendi naiste puhul jäi seksuaalpartnerite arv teadmata. Nende seas, kel on olnud vähemalt 11 seksuaalpartnerit, moodustavad suurema osa 25-34-aastased naised.

Nimetatud uuring valmis Tartu Ülikooli naistekliiniku, Tervise Arengu Instituudi ja Soome Sotsiaal- ja Tervishoiu Uurimis- ja Arenduskeskuse (STAKES) koostöös ning hõlmas 2672 eesti või vene keelt emakeelena kõnelevat Eesti naist vanuses 16 kuni 44 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles