Lugeja kirjutab: jõusaal pole ööklubi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Postimehe naisteportaal korraldas lugejamängu, mille teemaks oli kirjutamata reeglid spordiklubis. Mängust võttis osa lugeja, kes käib trenni tegemas kergejõustikuhallis ja samas hoones olevas jõusaalis. Tema sõnul on tõepoolest reegleid, mida võiks elementaarseks pidada, aga ometi neid ei järgita.

Kergejõustiku hallis võiks igaüks teada järgmisi reegleid:

1. Kui oled treener ja treenid parasjagu lapsi, siis pead jälgima, et nad teisi treenijaid ei segaks. Sageli jooksevad lapsed risti-rästi kuhu tahavad ja vaatamata, et kellelegi jooksja jalgade alla ei jää. Treenerid ei tee sellest tavaliselt välja.

2. Kui oled tulnud trenni ja sul on oma laps kaasas, siis pead järgima, et laps kellelegi ette ei jää. Kergejõustikuhallis joostakse teinekord päris kiiresti ja jooksja ei pruugi ette jooksvat last õigel ajal märgata. Kui vales kohas mänginud lapsele otsa jookseb, kes siis vastutab?

3. Kõik vahendid, mida kasutad, tuleb tagasi viia omale kohale. Järgmine treenija ei pea neid otsima.

4. Kui sa parasjagu ei tee trenni, siis ei ole viisakas istuda, kõndida või isegi lamada jooksuradadel.

Jõusaalis võiks aga igaüks teada järgmisi reegleid:

1. Jõusaal pole ööklubi - jäta (terve pudel) lõhn peale panemata. See on väga ebameeldiv, kui terve jõusaal on mingit imalat parfüümilõhna täis.

2. Pärast vahendi kasutamist jälgi, et see poleks higine. Vajadusel puhasta see ära, et järgmisel treenijal oleks mugav seda kasutada.

3. Ära loobi raskuseid. Kui oled seeria lõpetanud ära viska käes olevat kangi või hantleid suure lärmiga maha, see häirib ja ehmatab teisi treenijaid.

4. Kasutatud vahendid tuleb pärast asetada oma kohale tagasi. Järgmine treenija ei pea põrandalt sinu laotud ketastehunnikut sorteerima või jõusaalist taga otsima, kus miski asi on.

5. Ära hakka teise inimesega rääkima siis, kui tal on mõni harjutus pooleli.

6. Ära hõiva treeningvahendit liiga kauaks. Näiteks ei ole ilus teha kükipuuris tund aega harjutusi biitsepsitele. Ja pealegi, kükipuur on kükkimiseks, mitte selleks, et end peeglist vaadata.

7. Ära hõiva treeningvahendeid, mida sa ei kasuta hetkel enda treeninguks. Puhata saad ka siis, kui istud näiteks põrandale.

8. Arvesta ka teistega, sa pole jõusaalis üksi. Ole viisakas!

Need on sellised punktid, millega ma ise olen kokku puutunud. Ise püüan küll kõiki järgida ja vahel ajab veidi marru, kui mõni ülbik on jälle trenni ära eksinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles