Putin ja tema naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahe kontakt: mõni nädal tagasi võtsid Ljudmilla ja Vladimir Putin oma kodus telekaamerate ees vastu rahvaloendajaid ja ajakirjanikke, ent paljude televaatajate meelest rääkis paari kehakeel teineteisest võõrdumisest.
Jahe kontakt: mõni nädal tagasi võtsid Ljudmilla ja Vladimir Putin oma kodus telekaamerate ees vastu rahvaloendajaid ja ajakirjanikke, ent paljude televaatajate meelest rääkis paari kehakeel teineteisest võõrdumisest. Foto: SCANPIX

Korduvalt palja ülakeha, relvade, hävituslennukite, väikeste laste ja kaunitaride keskel poseerinud Vladimir Putin on ligi meelitanud palju austajannasid. Millised on aga selle superkangelase tegelikud suhted naistega?

Mõni nädal tagasi ilmus perekond Putin üle pika aja koos telekaamerate ette, et propageerida rahvaloendust ning kummutada kuulujutte lahkuminekust. Tegelikult oli teleküsitlusel hoopis vastupidine efekt ja mitmetes internetifoorumites algasid järjekordsed spekulatsioonid abielu purunemise üle.

Ljudmilla ja Vladimir võtsid rahvaloendaja ja ajakirjanikud vastu oma kodus. Riietatud tagasihoidlikult beeži, istusid nad beežil diivanil koos peaministri ustava sõbra musta labradoriga ja vastasid ametniku küsimustele.

Kui neilt küsiti abielustaatuse kohta, vastas Vladimir lakooniliselt: «Abielus.» Ljudmilla teatas oma kaasale otsa vaadates närviliselt: «Ma olen tema naine.» Paljude vaatajate sõnul väljendas paari kehakeel ja jahe kontakt aga hoopis midagi muud. Samuti ei jäänud paljudel märkamata, et Ljudmilla paremas käes polnud abielusõrmust.

Lennukiga kohtamistele

Toonane tudeng Vladimir kohtus stjuardess Ljudmillaga 30 aastat tagasi, kui ühised tuttavad nad teatrisse kutsusid. Ühest teatrikülastusest sai teine ja kolmaski ning peagi hakkasid noored teineteisele helistama ja kahekesi väljas käima.

Kokkusaamiseks lendas Ljudmilla üpris sageli oma kodulinnast Kaliningradist Leningradi – ning kolme ja poole aasta pärast tegi Vladimir naisele abieluettepaneku. Pulmad peeti ujuvrestoranis, kalda ääres seisval laevukesel.

Algul elati Vladimiri vanemate juures 27-ruutmeetrises korteris, aga mõne aasta pärast suundus paar Ida-Saksamaale, kus mees KGB heaks töötas. Venemaale naasid nad 1990ndate alguses, kui Vladimir Peterburi linnavalitsuses tööle hakkas. Vladimiril ja Ljudmillal on kaks tütart: Maša ja Katja.

Tegelikult võinuks Vladimiri elu kulgeda hoopis teisiti, kui ta poleks langetanud kalki, aga endale vajalikku otsust. Nimelt pidi Vladimir umbes neli aastat enne Ljudmillaga naitumist abielluma hoopis ühe teise Ljudmillaga.

Plaanid olid tehtud, sõrmused, pulmakleit ja ülikond ostetud, aga Vladimir otsustas enne altari ette astumist suhtele ootamatult lõpu teha. Pöördelise sündmuse põhjustest rääkides on mees jäänud ülimalt napisõnaliseks ning süüdistab kõiges intriige.

Ljudmilla ja Vladimiri kooselu pole olnud sugugi päikesepaisteline. Nii on Ljudmilla üle elanud raske liiklusõnnetuse ja keerulised operatsioonid, samuti põles maani maha nende kodu ja puudust pole olnud ka lahkhelidest. Siiski suutis Vladimir end karjääriredelil järjest kõrgemale upitada, kuni lõpuks sai endale riigipea ametikoha.

Kodutööd on naistele

Vladimiri presidendiaastate alguses rääkis Ljudmilla ajakirjanikele üsna avameelselt nende kodusest elust. Sellises avameelsuses on muidugi kaheldud ning on arvatud, et selle kaval tagamõte oli näidata tollase riigipea konfidentsiaalsust ja mõjuvõimu.

Nii on Ljudmilla sõnul praeguse peaministri arusaam naiste rollist pisut vananenud. Vladimiri meelest on olemas kaks peamist reeglit: kodus peab kõik tööd ära tegema naine ja naist ei tohi kiita, muidu hellitad ta ära.

«Ta on kogu meie kooselu ajal mind proovile pannud. Ma tunnen pidevalt, kuidas ta mind jälgib ja kontrollib,» kurtis Ljudmilla mõne aasta eest. Väidetavalt on Vladimir oma abikaasal isegi krediitkaardi kasutamise ära keelanud, et mitte läänelikele kiusatustele järele anda.

Eriti kahtlustäratavaks peetakse seda, et Vladimirit on koos oma abikaasaga nii harva näha. Seetõttu spekuleeriti hiljuti lausa selle üle, et Ljudmilla on nunnaks hakanud ning elab kloostris või viibib depressiooni tõttu haiglas.  

Samuti jutustas naine sellest, milline nägi välja nende argielu, kui Vladimir veel president oli. Töönarkomaanist Vladimir jõudis koju hilisõhtul, jõi enne magamaminemist klaasikese keefirit ja rääkis perega napisõnaliselt.

Pereliikmetel oli teada, et kunagi ei tohi midagi küsida tema töö kohta. Meedia on pidanud sellist elustiili KGBs töötamise viljaks. Samuti polevat Vladimir kunagi sekkunud oma tütarde haridusse ning peamine kasvatamine on jäänud Ljudmilla õlule.

Putini «kallikesed»

Hoolimata Ljudmilla mõningasest avameelsusest on Putini perekond suutnud palju saladuses hoida. Seetõttu spekuleeritakse nende lahutuse, Vladimiri kõrvalehüpete ja isegi salajase lapse üle. Paar aastat tagasi ilmus Venemaa ajalehes Moskovski Korrespondent uudis selle kohta, et Putin on oma abikaasast lahutanud ning plaanib abielluda 31 aastat noorema olümpiavõitjast iluvõimleja ja duumasaadiku Alina Kabajevaga.

Vladimir ja Alina eitasid kõiki kuulujutte, hoolimata ajalehe vabandamisest kaotas peatoimetaja oma koha ja peagi lõpetas leht tegevuse. Eelmisel aastal jõudis avalikkuseni teade, et varem modelli ja ettekandjana töötanud ning karusnahkades erootiliste fotode jaoks poseerinud Kabajeval sündis poeg. Peatselt hakkasid levima kuulujutud, et lapse isa võib olla peaminister Putin. Külajuttude peletamiseks teatas Vladimir, et talle meeldivad kõik Venemaa naised.

Vladimirit on seostatud ka mitmete teiste näitsikutega. Nii on Vene meedia sõnul paljud noored kaunitarid sattunud riigi poliitikasse just tänu temale. Putini «kallikesteks» nimetatud duumasaadikute ja Ühtse Venemaa partei hulka kuuluvad näiteks priimabaleriin Svetlana Zahharova ja meesteajakirjadele poseerinud iluvõimleja, seitsme olümpiamedali omanik Svetlana Korkina, kiiruisutaja Svetlana Žurova ning poksija ja ihukaitsja Natalja Karpovitš.

CV
Vladimir Vladimirovitš Putin


Sündis 7. oktoobril 1952
Leningradis
Vanemad: vagunitehase meister Vladimir Spiridonovitš Putin ja erinevaid lihttöid teinud Maria Ivanovna Putina
Kaks venda surid noorelt: üks mõni kuu pärast sündi ning teine difteeriasse Teise maailmasõja ajal
Õppis Leningradi Riiklikus Ülikoolis rahvusvahelist õigust
Huvid: maadlemine, judo, sambo
Abiellus Ljudmilla Aleksandrovna Škrebnevaga 28. juulil 1983
Tütred: Maša (1985) ja Katja (1986)
1985–1990 töötas KGB teenistuses Dresdenis
2000–2008 oli Venemaa president
Alates 2008. aastast Venemaa peaminister
Allikas: biographyonline.net

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles