Seitse soovitust, et teised sind kuulda võtaksid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nõuandeid, kuidas teisi enda tõsiseltvõetavuses veenda, jagavad kolm naist, kes peavad seda igapäevaselt tegema.

Ali Lieberman, Stephanie Ready ja Karen Jacobsen pakkusid välja järgmised nipid, kirjutas Glamour.com.

Ehedus

«Kuna naisi peetakse emotsionaalseteks, siis selleks, et meid tõsisemalt võetakse, püüame mõnikord käituda rohkem meeste moodi. See oli minu lähenemine, kui väitlemisega alustasin: kannan turniiridel pintsakuid, kuigi olen pigem kleidikandja tüüpi. Kui aga lõpuks otsustasin värvilisi kleite kandma hakata, siis muutus mu meeleolu, tundsin end mugavamalt ja hakkasin rohkem võitma.» - Ali Lieberman, 21, valitsev ülikooliväitluse tšempion Louisianas (meisterlik saavutus, arvestades, et ajalooliselt on umbes 70 protsenti väitlejatest mehed).

Pööra olukord ümber

«Kui oled naine meestekeskses maailmas – nagu tippkorvpallis – kaheldakse sinus pidevalt. Kui hakkasin enda ülikoolimeeskonda liikmeid värbama, sattusin mõnikord kaastreenerite otsa, kes ütlesid: «Kuidas sa siin olemiseks kvalifitseerud? Oled sa korvpalli üldse mänginud?» Ütlesin, et alustasin ülikoolis ning küsisin neilt sama. Pooled neist polnud kunagi ise mänginud.» - Stephanie Ready, 35, FOXi spordireporter ja esimene meeste profikorvpalli liiga naistreener.

Vähem draamat

«Kui mehed saavad teada, et olen GPSi tüdruk, on nende esimene reaktsioon sageli: «Ma armastan sinuga koos sõitmist.» Arvan, et neil on mugav minu hääle järgi sõita, sest juhtnööride salvestamisel rääkisin täpselt nagu päriseluski – mitte mingit teesklemist ega draamat. Mehed reageerivad sellele.» - Karen Jacobsen, «GPSi tüdruk», Garmin GPS seadmetes kuuldav Austraalia hääl (ligi 25 miljonit juhti järgivad iga päev tema juhtnööre).

Ole see, keda ise kuulaksid

«Pole oluline, kas räägid kallimaga või kümne mehega garderoobis - ükski sõna ei loe, kui sul on halb maine. Võid pidada maailma parima innustuskõne, aga kui sind ei usaldata, siis pööritavad mehed selle peale lihtsalt silmi.» - S.R.

Näita, et hoolid

«Kui räägid asjast, mis sind tõsiselt huvitab, siis teed seda kirglikult ning see on hea. Inimesed peatuvad kuulamiseks, kui näevad, et tõesti hoolid.» - A.L.

Vali lahinguid

«Jää selle juurde, milles kindel oled. Võhiklikkus ei võida pea kunagi. Vaidlemine on kui verbaalne džudžitsu - seal on nii palju väänamisi ja pööramisi, et kui sa pole teadmistega relvastatud, siis hävid. Seega, kui sa ei tea piisavalt, et näiteks peol valjuhäälse kutiga poliitika üle vaielda, võid lihtsalt vestluse lõpetada. Tõmba ta kõrvale ning lausu: «Ma arvan, et meil on selle teema koha pealt erinevad seisukohad, kuid ärme räägi sellest kohe praegu.» - A.L.

Oska rahuneda

«Mina teen tegelikult järgmist. Kui olukord läheb abikaasaga tuliseks, tõmban sügavalt hinge ja ütlen: «ümberarvestus». Tavaliselt ajab see meid mõlemaid naerma ning tuletab mulle alati meelde, et peatuda ja süüvida, mis minu viha taga peitub. Siis saan ratsionaalsemalt seisukohta avaldada.» - K.J.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles