Neli asja, mida mehed esimesel kohtingul kardavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi siis, kui see kuigi hästi välja ei paista, on mehed esimesel kohtingul enamasti sama närvis kui naisedki.

Cosmpolitan.com toob välja meeste neli peamist hirmu, millega nad esimesel kohtingul silmitsi seisavad.

Tema hirm: sa osutud teistsuguseks, kui ta arvas

Me kõik oleme seda vähemalt korra elus kogenud. Sina arvad, et kohting läks suurepäraselt, kuid jäädes tema järgmist kõnet ootama, pead leppima sellega, et seda kõnet ei tulegi. Põhjus võib peituda selles, et osutusid teistsuguseks kui siis, kui ta sind esimest korda välja kutsus.

Tegemist võib olla ka nii tühise asjaga, nagu mõne üleliigse kokteili allakulistamine, kui oled talle eelnevalt öelnud, et ei joo kuigi palju - juba esitab ta endale küsimuse, kas sinule antud esmahinnang polnud mitte vale.

Mida saad sina teha?

Suheteekspert ja raamatu «Men are like fish» («Mehed on nagu kalad») autor Steve Nakamoto märgib, et kohtamine on nagu šoppamine - sa ei taha osutuda teistsuguseks kui see, kuidas sind on reklaamitud. Ehk jood sa rohkem, kuna oled närvis, kuid kuidas näidata mehele, et oled sama tore tüdruk kui esmakohtumisel? Jaga temaga lugusid, oma isiklikke kogemusi  - nii saab ta aimu sinu tegelikust elust.

Tema hirm: ta pole ainuke, kellest sa huvitatud oled

Esimesel kohtingul tunneb mees erakordselt suurt survet naisele tõeliselt muljet avaldada. Nii tunneb ta paratamatult muret, et mõni muu kuum kutt, kes viibib samas ruumis, võib sinu tähelepanu pälvida. Nakamoto sõnul pole mehel vähimatki aimu sellest, kas sul on kohtinguga tõsi taga või otsid pelgalt põgusat meelelahutust.

Nii otsib ta sinu käitumisest märke - näiteks, et kas sinu pilk on kogu õhtu jooksul temale suunatud või rändab ruumis ringi. Ja isegi siis, kui sa vaatad lihtsalt niisama ringi, võib ta hakata kahtlustama, et piilud seda kuuma kutti, kes istub mõni laud eemal. «Kokkuvõttes kardab ta lolliks jääda,» märgib Nakamoto.

Mida saad sina teha?

Kui viibite rahvarohkes kohas, lähevad teie mõlema pilgud suure tõenäosusega aeg-ajalt rändama. Kuna sa ei saa pilku temale naelutada, kasuta oma huvist märku andmiseks muid võtteid. Kui ta räägib sulle midagi huvitavat, reageeri aktiivselt ja palu räägitut täpsustada.

Tema hirm: ta puudutab sind liiga vara

Dr. Paul Dobransky, raamatu «The Secret Psychology of How We Fall in Love» («Armumise salapsühholoogia») autor ütleb, et iga füüsiline kontakt naisega - olgu selleks vaid käe asetamine ta põlvele või käe puudutamine - võib esimesel korral põhjustada stressi. Ta tahab, et sa teaks, et ta tahab sind suudelda, kuid ta ei taha, et see kukuks välja pealetükkivana. Lisaks kardab ta, et sa ei vasta samaga.

Mida saad sina teha?

Kui tunned, et mehel on ebamugav sulle läheneda, anna talle märku, et see on okei, algatades ise esimese kontakti, soovitab Dobransky. Kui istud tema vastas laua taga, riiva oma jalaga kergelt tema jalga. Või kui istute kõrvuti, toeta kätt tema käsivarrele, kui sirutud üle laua, et leiba võtta. Sel moel annad talle selgelt märku, et tema puudutused on oodatud.

Tema hirm: sa ei taha teist korda kohtuda

Dobransky sõnul lähenevad mehed kohtamistele karjääriga sarnasel viisil. «Tema ettekujutuses on tal esimesel kohtingul kindel ülesanne - avaldada sulle muljet. Kui see hästi õnnestub, saavutab ta oma eesmärgi, milleks on järgmine kohtamine, ja siis järgmine kohtamine ja nii edasi,» selgitab ta. Nii võib mees keset kohtingut mõtlema jääda, kui tõenäoline on see, et sa temaga uuesti kohtuda soovid. Kui ta pole asjade positiivses käigus päris kindel, tekitab see paratamatult stressi.

Mida saad sina teha?

Kui oled oma kohtingukaaslasest tõsiselt huvitatud, poeta vestlusesse vihjeid selle kohta, et mõtled veel ühele kohtumisele. «Maini seda uut restorani, kuhu tahaksid minna ning mis sinu hinnangul tallegi meeldima peaks, või räägi uuest filmist, mida te peaksite kahekesi vaatama minema,» ütleb Nakamoto.

Nii annad sa mehele mõista, et mõtled juba järgmisele kohtingule, kuid jätad talle samas võimaluse sind välja kutsuda. Nakamoto soovitab seda teha juba kohtingu esimeses pooles, sest nii veedate ülejäänud aja paremas meeleolus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles