Kuus teaduslikku avastust naistest ja seksist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine
Naine Foto: SCANPIX

Naiste seksuaalsus on keeruline nähtus, mille kohta tehtud uuringud on nii mõnegi üldlevinud arvamustele vastupidise või neid kinnitava teooriaga välja tulnud.

LiveScience.com tõi välja viimaste aastate uuringutest kuus leidu naiste ja seksuaalsuse kohta.

G-punkti ei pruugi eksisteerida

G-punkti teatakse kui kõige erogeensemat tsooni naise kehas, oasuuruse piirkonna stimuleerimine peaks viima ülima naudinguni. Tänavuse uuringu väitel on G-punkt aga kujutletav või vähemalt selle olemasolu on väga subjektiivne.

Naised erutuvad rohkem kui arvavad

Teise uuringu kohaselt võivad naised enese teadmata füüsiliselt erutuda. Eksperimendis osalenud meeste hinnang enda erutuvuse tasemele oli kahel kolmandikul juhtudest vastavuses tegeliku (mõõdetud) seksuaalse erutusega. Naised hindasid enda erutuvust õigesti vaid neljandikul juhtudest. Uuringu autori, psühholoogiaprofessor Meredith Chiversi sõnul võivad naise suguelundid reageerida, kuid nad ise ei tunne erutust.

Seks ja õnn käivad käsikäes

Seksuaaleluga rahulolevad naised on uuringu järgi olenemata vanusest õnnelikumad. Pole selge, kas neid teeb õnnelikuks seks või armatsevad õnnelikud naised rohkem. Susan Davis Monashi ülikoolist väitis, et madal libiido mõjutab nii naise enesehinnangut kui ka partnerlussuhet.

Spirituaalsed naised seksivad rohkem

Spirituaalsus hõlmab sageli sisemaailma vaatlemist, millest võib aga kontakti leida rohkematel viisidel kui teatakse. Teadlased on leidnud, et sprituaalsuses kõrgeid punkte teeninud naised seksivad suurema tõenäosusega rohkem ja enamate partneritega. Meeste puhul sarnane tendents ei kehtinud.

Emotsionaalne truudusetus tekitab süütunnet

Naised tunnevad meestest enam süüd, kui petavad enda partnerit emotsionaalselt. Uuritavate naiste sõnul tekitaks neis rohkem süümepiinu teise mehesse armumine kui seksuaalne truudusetus.

Seksile keskendumine rikub ürituse

Pöörates liiga palju tähelepanu sooritusele voodis, võivad naised enda iha lämmatada, mis aga suurendab eneseteadvust ja loob sedaviisi nõiaringi. Kuigi see võis ka varem selge olla, tõestati teooria ajuskanneeringuid uurides. Teadlased soovitasid püsida hetkes ja keskenduda vaid naudingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles